Binnenafwerking

Een zorgeloze zomer voor uw oogappel

Een zorgeloze zomer voor uw oogappel
Na een wisselvallige lente snakken we allemaal naar licht en warmte. De schaduwzijde van de zomerzon nemen we nu even voor lief. Binnen afzienbare tijd denken we daar waarschijnlijk anders over. Wanneer de kleintjes ’s nachts niet kunnen slapen omdat ze geplaagd worden door vervelende muggen. Of wanneer onze dappere studenten zich moeilijk kunnen concentreren door de hitte op hun kamer. VELUX® heeft voor die zomerse neveneffecten de juiste oplossingen in huis om op elke kinder– of jeugdkamer optimaal te vertoeven.

Optimaal gebruik van het natuurlijke daglicht, complete verduistering voor een verkwikkende slaap of bescherming tegen warmte en vervelende insecten... voor dit alles is er gegarandeerd een compatibele oplossing met een VELUX®-dakvenster. Het handige en eenvoudige Pick&Click!®-systeem verzekert een installatie in een oogwenk en de tijd dat elk gordijn donkerblauw moest zijn, is ook voorbij. De nieuwste generatie biedt talloze leuke kleuren die bij elk interieur passen en is beschikbaar in een manuele versie, elektrisch of op zonne-energie. De verschillende producten zijn ook te combineren. Zo biedt de plaatsing van een zonnescherm buiten met een verduisteringsgordijn en een muggengaas binnen een ideaal binnenklimaat.

Warmte buiten, niet het licht

Het VELUX® zonnescherm wordt op de buitenkant van het raam geplaatst. Daardoor worden de zonnestralen gestopt voor ze het glas bereiken en wordt de warmte die binnenkomt met 80% gereduceerd. Dit betekent echter niet dat onze studenten genoodzaakt zijn om in een duistere ruimte te gaan blokken. Het netweefsel laat daglicht door en behoudt het uitzicht op de buitenwereld. Het VELUX zonnescherm is ontworpen voor een gemakkelijke plaatsing en bediening vanuit de kamer.

Gedaan met gezoem

Wie kent het niet: het is stil in huis, iedereen zakt zalig weg in dromenland, komt er zo’n vervelende mug jou of je kleine telg plagen. Het VELUX® muggengaas is een esthetisch systeem met zijgeleiders dat bij niet-gebruik opgeborgen zit in een aluminiumcassette, zodat het zicht naar buiten niet belemmerd wordt. Het muggengaas is vervaardigd uit sterk grijs glasvezelnet met een PVC coating en met geborstelde aluminium onderdelen. Gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Het muggengaas kan gecombineerd worden met binnengordijnen, buitenste zonnescherm en het rolluik.

Twee-in-één

Het VELUX® Manueel Duo-gordijn is de combinatie van een verduisteringsgordijn en een vouwgordijn voor een donkere nacht en getemperd zonlicht overdag. De ideale oplossing voor multifunctionele ruimtes zoals het doorsnee studentenkot. Het VELUX Manueel Duo-gordijn is ook bijzonder handig om een minder fraai uitzicht te camoufleren of om voor de nodige privacy te zorgen. Bestaat in een voorgeassembleerde versie waar beide gordijnen één geheel vormen of een te assembleren versie waar het zwevend vouwgordijn vrij te bewegen is, onder het verduisteringsgordijn. Bij de voorgeassembleerde versie is het verduisteringsgordijn beschikbaar in vier verschillende kleuren en het vouwgordijn in één kleur (wit). Als je kiest voor de te assembleren versie, heb je keuze uit een ruimer gamma aan kleuren en motieven voor het verduisteringsgordijn en het zwevend vouwgordijn.

Snoezen of snurken

Het VELUX® verduisteringsgordijn is 99% lichtdicht en is in het bijzonder geschikt om een slaapkamer te verduisteren. Ideaal als het nog licht is wanneer het bedtijd is of wanneer een dutje van pas komt na een drukke middag in de zandbak. Het verduisteringsgordijn wordt gemaakt van 100% vuilafstotend polyester met aan de buitenzijde een Thermocoating om beter te isoleren. Beschikbaar in vele kleuren en patronen en met traploze bediening. Om zeker te zijn dat je verduisteringsgordijn perfect bij je interieur past, kan je stalen bestellen via de ‘Online VELUX Shop’ op www.velux.be. Succes verzekerd!



Voor alles een oplossing

Het VELUX® rolluik is een totaaloplossing, voor een maximum aan comfort. Zo kan je met de rolluiken optimaal verduisteren en maximaal beschermen tegen de warmte of koude. Andere voordelen zijn privacy en een anti-inbraakbeveiliging. Ook bij barre weersomstandigheden bieden de VELUX rolluiken een aantal voordelen. Het kletterende geluid van regen en hagel wordt gereduceerd en in de winter kan je flink wat energie besparen dankzij de goede thermische isolatie. De rolluiken zijn perfect te integreren op het raam en in het dak en zijn makkelijk te bedienen van binnenuit. Verkrijgbaar in elektrische versie, op zonne-energie of manueel.

De nieuwe manuele generatie verduisteringsgordijnen heeft enkele opmerkelijke bijkomende troeven:
• Verbeterde verduistering: 99% lichtdicht
• Elegantere afwerking door smallere profielen in geborsteld aluminium
• Soepelere bediening zonder wrijving
• Minder stofslijtage door nieuw oprolmechanisme op het verduisteringsgordijn
• Nieuw veringsysteem voor perfecte afsluiting
• Pick&Click!® systeem

VELUX heeft het antwoord op elke behoefte:
• Verduisteren : Verduisteringsgordijn
• Zonlicht temperen / Privacy creëren : Vouwgordijn, jaloezie en rolgordijn
• Zonlicht temperen / Verduisteren : Manueel Duo-gordijn
• Insecten buitenhouden : Muggengaas
• Warmte buitenhouden : Buitenste zonnescherm
• Totaaloplossing : Rolluik

Dankzij de onlinediensten van VELUX®, heeft de klant alle mogelijke tools binnen handbereik:
- ‘PRO Contact’ is een dienst opgezet door VELUX® die de klant toelaat om in contact te komen met de dichtstbijzijnde leverancier voor de plaatsing van zijn rolluiken.
- In de ‘Online VELUX Shop’ kan de klant zijn producten kiezen en kopen. Hij kan ook gratis stalen bestellen, om zeker te zijn dat de kleuren perfect in de ruimte passen.

Voor meer info en inspiratie, bezoek www.velux.be