Nieuwbouw

Een woning: een levenskeuze voor meer dan één generatie

Een woning: een levenskeuze voor meer dan één generatie
Een degelijk huis bouwen, er goed in kunnen leven en de kwaliteit en waarde ervan bewaren om het door te kunnen geven aan de volgende generaties: dat is ongetwijfeld de droom van elke kandidaat-bouwer. Daarbij is een goede materiaalkeuze essentieel. Wie kwaliteit wil, moet soms echt gaan zoeken in de overvloed aan mogelijke bouwoplossingen.

Een belangrijke en duurzame investering als de bouw van een woning doet men vaak maar één keer in een leven. Een woning kan op ecologisch vlak duurzaam zijn door te kiezen voor materiaal met een lage milieu-impact dat voldoet aan de EPB-normen. Ze kan ook duurzaam zijn op sociaal vlak, door voor een bouwsysteem te kiezen dat voor iedereen toegankelijk is en waarbij de kwaliteit van de constructie op lange termijn gegarandeerd bewaard blijft.

De EPB-conformiteit omvat niet alleen de gerealiseerde energiebesparing, maar ook alle aspecten die aan de basis liggen van de besparing: het projectontwerp, de bouwkwaliteit, de prestaties en de duurzaamheid van de gebruikte materialen …

Heerlijk wonen in beton
Beton is in woningen en gebouwen vandaag alomtegenwoordig. Het natuurlijke materiaal, dat bestaat in vele vormen, samenstellingen en kleuren, is zowel geschikt voor grote als kleine projecten.

Dat zo veel mensen voor beton kiezen, is geen toeval. De grootste specialisten kozen voor beton dankzij de vele voordelen zoals de stevigheid, de duurzaamheid, het plaatsingsgemak, het aanpassingsvermogen … en één van de meest concurrentiële prijs-kwaliteitverhoudingen.

Elk gebouw dat in beton wordt opgetrokken, of het nu bestemd is voor professioneel of privégebruik, biedt een levenscomfort dat aan de dagelijkse behoeften is aangepast. Het welzijn van de bewoners wordt verzekerd door de weloverwogen materiaalkeuze van het project. Beton is veelzijdig en kan op een homogene manier met materialen van lichte en zware samenstelling worden gecombineerd. In een eengezinswoning kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een holle betonnen vloerplaat, die voor een goede thermische inertie zorgt, en muren in licht beton, die eveneens snel een thermisch comfort kunnen bieden. Het is een perfecte combinatie van homogene materialen die op maat aangepast en in de gewenste hoeveelheid aangevraagd kunnen worden.

Al meer dan 8 jaar investeert Roosens Bétons gedreven in onderzoek naar innoverende oplossingen om gepaste antwoorden te bieden op al die vereisten. Dat de onderneming daar ook in slaagt, blijkt uit concrete oplossingen als het Besto-concept, de Stabobloc en de Stabobric, en dit jaar met de twee recentste innovaties: de Stabobloc met laterale inmetseling en het ISO-Line®-gamma.

Roosens betons zal van 21 februari tot 3 maart op Batibouw staan, Paleis 5 - stand 305