Algemeen

Een systeem voor aanbestedingen is duidelijk en efficient

Marktpartijen zijn het meest gebaat bij één systeem voor alle aanbestedingen. Dat meent althans projectleider Heleen Mosselman van TenderNed.
Het ministerie van Economische Zaken lijkt van plan het aanbestedingsproces te monopoliseren. Het is dan maar de vraag of er eind 2010 nog ruimte overblijft om informatie over overheidsopdrachten en gegunde opdrachten naar buiten te brengen. `Er is technisch van alles mogelijk om aankondigingen ook via andere kanalen te koppelen aan TenderNed, maar de vraag of dat handig is, wordt nog bezien. De Aanbestedingskalender is ooit ontworpen voor aankondigingen en niet ingericht op het vervolg van het aanbestedingsproces`, aldus Mosselman.

Beheerder van de aanbestedingen CROW denkt weliswaar dat een dergelijk monopolie in strijd is met de Europese mededingingsregel, maar lijkt het niet juridisch aan te pakken. CROW dreigt een inkomstenbron kwijt te raken. Volgens Mosselman bleek het technisch lastig om de Aanbestedingskalender te koppelen. Ze heeft als leidinggevende van een uitvoerende instantie als eerste doel om de eerste fase zo snel mogelijk af te ronden en ruimbaan te maken voor de elektronische aanbestedingen.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life