Keukens

Een riviertje onder je kookplaat

Een riviertje onder je kookplaat? Of een systeem voor gas, inductie, barbecue en teppanyaki in één? De keuken van morgen is er een vol vernuftige technologie. Dat bewijst KitchenAid op Eurocucina in Milaan. Vier befaamde designers van Italiaanse keukens tekenden voor het legendarische cultmerk de keuken van de toekomst. Resultaat is ‘Concept for Cooking’, een onderzoeks- en designproject op een bedje van innovatie.

Concept for Cooking
De keuken vandaag weet design perfect met technologie te rijmen. Om de inspiratie en creativiteit van fijnproevers te stimuleren, werkte KitchenAid samen met enkele van de meest prestigieuze designers van Italiaanse keukens: Paolo Nava en Fabio Casiraghi, Ludovica en Roberto Palomba, Carlo Colombo en Sergio Castiglia. In het project ‘Concept for Cooking’ verkennen ze de grenzen van de kookwereld en zetten ze met vier innovatieve ideeën de toon voor de keuken van morgen.

Paolo Nava & Fabio Casiraghi (Binova Art Directors)
De inspiratie voor Level 2 (zie foto boven) van Paolo Nava en Fabio Casiraghi gaat terug op het verlangen om een ‘domino’-kooksysteem te ontwerpen. Geen afzonderlijke elementen met eigen functies en capaciteiten maar een geïntegreerd modulair systeem waarbij je de keuze hebt uit verschillende technieken: gas, inductie, teppanyaki, barbecue, braden... in één vlak en gebruiksvriendelijk kookelement.

Ludovica & Roberto Palomba (Elmar Art Directors)
Ook Ludovica en Roberto Palomba ontwikkelden een ingebouwd all-insysteem om zowel voedsel voor te bereiden als te koken en af te wassen. Concreet krijg je 2 gaspitten naast een inductieplaat en vitrokeramisch vuur, snijplank en spoelbak. Voornaamste materialen zijn roestvrij staal en marmer.




Carlo Colombo (Varenna Art Director)
Met het project Vulcano brengt Carlo Colombo de professionele keuken dichter bij huis. Zijn idee is gebaseerd op een combinatie van twee kooktechnieken, een specifieke zone om op gas te koken en een zone om te stomen. Combinatie met inductie is ook mogelijk.



Sergio Castiglia (Salvarani Art Director)
Sergio Castiglia speelt met Paris in op de continue behoefte om de keuken schoon te houden. Water wordt daarbij een basiselement van de kookplaat, die als het ware doorkruist wordt door een soort onderliggende rivier die ‘zelfreinigend’ werkt.

Nieuw op Eurocucina
Op Eurocucina stelt KitchenAid in primeur enkele innovaties voor. Stuk voor stuk vernieuwende producten die met hun avant-gardistische technologie de huiselijke kookomgeving dichter bij de professionele keuken brengen: de duo-stoomoven, snelkoeler/snelvriezer en de supersize koel-vriescombinatie, ook verkrijgbaar met wijnklimaatkast.

Kookdemo’s
Tal van professionele koks zweren bij de toestellen van KitchenAid voor hun keuken thuis. Tijdens Eurocucina laten enkele meesterchefs hun culinaire creativiteit botvieren en demonstreren zij in de ‘show cooking area’ de talrijke mogelijkheden met KitchenAidapparaten. Ontdek het talent van Claudio Sadler, Carlo Cracco en Matteo Baronetto.