Decoratie

Een huis met een ziel

Voor iedere persoonlijkheid is een interieur op maat te maken. Comfort en functionaliteit zijn zo vanzelfsprekend, dat we zoeken naar elementen in huis die niet zicht- of tastbaar zijn, maar die essentieel zijn voor ons geestelijk welzijn. De nieuwe Woonmode 2004 springt in op deze behoefte en maakt een verfrissende indruk.        

Immateriële zaken worden belangrijker Immateriële zaken worden belangrijker en vormen het uitgangspunt voor de inrichting van ons (toekomstige) huis. De weldaad van meditatie vertaalt zich bijvoorbeeld in een thuisspa, de gezelligheid van samenzijn in een ruime leefkeuken, het plezier van kinderspel in de (speel)kamer, de verliefdheid van een pubermeisje in een hippe, romantische slaapkamer.

Wat zien we hiervan terug in de nieuwe woonmode? In ieder geval een caleidoscoop van sprankelende kleuren. Knalgeel is dé grote zomerhit, frisse pastels als fuchsia en paars zijn blijvertjes, huidtinten en verrassend nieuw bleekroze en ijzersterk is de opkomst van zeeblauwe en zeegroene tinten. De natuur in huis wordt op een nieuwe manier geïnterpreteerd en staat centraal in alle vier de woonsferen: Puur Natuur, Oost West, Echte Liefde en Vrijheid Blijheid. De wisselwerking tussen binnen en buiten levert een losse, ongedwongen levensstijl op met bijpassend interieur. Net als buiten is het binnen een spannende verzameling van structuren en dessins, van harde en zachte materialen, van glanzende oppervlakten en grillige vormen. Mix oud met nieuw, design naast antidesign en hip én relaxed.

Ook het traditionele denken over stijlen verandert. Klassiek en romantiek vallen niet langer samen. Klassiek krijgt een verstilde, oriëntaalse touch. Het romantische wonen wordt juist iets voor jonge mensen: frivool, uitdagend en creatief. Natuur wordt hip; geen eco-stijl, maar een stadsnomade met een avontuurlijk leven en dito interieur.

Het huidige designhuis heeft het meest futuristische karakter met vloeibare en ronde vormen, lichtgevende kleuren en hightech materialen, ofwel een experimentele retrosfeer. De Woonmode 2004 is zeker geen dictaat, maar een inspiratiebron. Een signalement van trends, veranderingen en ideeën die ook goed toepasbaar zijn in bestaande interieurs. Want ook dat is een van de nieuwe invalshoeken: we gaan meer zelf doen. De tijden van plastic fantastic en de snelle, gestileerde interieurs zijn definitief voorbij. Minder design, meer decoratie. Minder recht en symmetrisch, meer rond en flexibel. Minder hardware, meer software. Spelen met woontextiel, kleuren en dessins. Originaliteit en eigen creativiteit als leidraad.