Badkamers

Een gemiddeld gezin moet 90 producten opbergen in de badkamer

Een gemiddeld gezin moet 90 producten opbergen in de badkamer
Je hoort het wel vaker: orde in je huis zorgt voor rust in je hoofd. Als er één plaats is waar dit zéker van toepassing is, dan is het de badkamer wel. De badkamer is de laatste jaren immers dé plek geworden waar je de stress van een hectische werkdag van je af kan laten glijden. Dé plek om helemaal tot rust te komen. En omdat rust en wanorde niet samengaan, is het dus belangrijk dat alles in je badkamer mooi op zijn plek ligt. Een badkamer met voldoende opbergruimte is dan ook een must.

Meer opbergruimte is meer rust in de badkamer

Om precies te weten te komen hoe het gesteld is met onze nood aan opbergruimte in de badkamer, liet Geberit een grootschalig onderzoek uitvoeren. Hieruit bleek dat een gemiddeld gezin (bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen) ongeveer 90 producten heeft staan in de badkamer. Die producten moeten allemaal een eigen plaats krijgen als je van je badkamer een rustige plek wil maken. Niet eenvoudig als je weet dat een badkamer vaak niet groter is dan een kingsize bed. Toch is Geberit erin geslaagd een badkamercollectie te ontwerpen die heel veel flexibiliteit biedt. Op die manier kan de opbergruimte perfect gedimensioneerd worden zodat de ruimte van je badkamer optimaal benut wordt. Doordat de Keramag Acanto collectie ook heel wat combinatiemogelijkheden biedt, kan de opbergruimte tot in de details worden aangepast aan de grootte van de badkamer én de individuele behoeften van de klant.

Opbergbehoeften: cijfers en feiten

  • Een gemiddeld gezin moet 90 producten opbergen in de badkamer: 10 handdoeken, 2 reinigingsproducten, 24 producten voor lichaamsverzorging, 42 cosmeticaproducten, 12 rollen toiletpapier.
  • Items die je dagelijks gebruikt worden best opgeborgen binnen armlengte (ca. 0,28 vierkante meter) opgeborgen.
  • Producten die je minder vaak gebruikt zoals schone handdoeken en extra toiletpapier worden best binnen een straal van ca. 0,37 vierkante meter opgeborgen.

Benieuwd wat de Belgen ervan vinden?

In een grootschalige enquête, uitgevoerd in november 2016 door het online onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Geberit vertelden 1000 Belgen tussen 18 en 79 jaar wat meer over opbergruimte in hun badkamer.
  • Twee op drie zegt zich te storen aan zichtbaar rondslingerende spullen in de badkamer.
  • Vier op tien zegt te weinig opbergruimte te hebben voor alle spullen.
  • Drie op vier vindt meer opbergruimte in de badkamer een pluspunt.
  • Een rommelige badkamer is voor 33% van de bevraagde een grote ergernis.

Een gemiddeld gezin moet 90 producten opbergen in de badkamer

Alles op zijn plaats

Het Keramagconcept voor meer opbergruimte in de badkamer
Door de flexibiliteit en de diverse combinatiemogelijkheden kan de Acanto-badkamercollectie het opbergpotentieel van elke badkamer, ongeacht de grootte, maximaliseren. Je hebt dus geen last meer van rondslingerende flesjes shampoo, conditioner of badschuim omdat ze niet passen in de badkamerkast. Ook kleinere items zoals haarspeldjes, flossdraad of lipbalsem zullen niet meer verloren raken in te grote laden want de opbergruimte kan perfect gedimensioneerd worden. Resultaat: een badkamer die een oase van rust wordt omdat alles zijn eigen plek heeft.

Ook interessant