Een garage verhuren? Locatie is alles

  BE   Bron: Logic-Immo
Een garage verhuren? Locatie is alles
Garageboxen en parkeerruimtes leveren aardig wat op als je ze verhuurt. Let wel, nog meer dan in andere segmenten van de vastgoedmarkt is locatie hier erg belangrijk. Een garagebox in Brussel zal een pak meer opleveren dan een in Genk. Waar je moet op letten als je een garage wilt verhuren, ontdek je hieronder! Het is een eenvoudige kwestie van vraag en aanbod: zijn de parkeerplaatsen schaars, en heb je een garage te huur? Dan zal die waarschijnlijk gemakkelijk van de hand gaan. Op locaties waar de vraag naar parking eerder laag is, is investeren in een garagebox niet verstandig. Maar omgekeerd geldt natuurlijk ook!

Hoeveel kost een garagebox?

Een garagebox kopen om dan te verhuren vergt wel een serieuze investering. Hoeveel je betaalt, hangt opnieuw af van de locatie. In grote steden tel je tussen 15.000 en 50.000 euro neer, aan de kust zelfs tot 80.000 euro. Vergeet ook de registratierechten en aktekosten niet, zoals bij andere vastgoedaankopen.

Het lokale parkeerbeleid kan de markt verstoren

De kosten aan een garageruimte blijven eerder beperkt, maar hou wel het plaatselijke parkeerbeleid goed in het oog. Een wijziging kan namelijk grote gevolgen hebben. Reken je op een meerwaarde bij eventuele verkoop? Dan moet je als investeerder toch het geluk aan jouw zijde hebben. Niemand weet wat de toekomst brengt – sommige trendwatchers menen zelfs dat het gebruik van de auto zal afnemen bij jongeren…

Tips voor de verhuurder van een garage

Verhuur je je garage, dan ben je onderhevig aan btw, in tegenstelling tot andere vormen van vastgoedverhuur. Als particulier moet je dus 21% btw aanrekenen, bovenop de vastgelegde huurprijs. Vergeet dus ook geen btw-nummer aan te vragen! Het voordeel is dat je die btw in aftrek kunt brengen op aankopen in het kader van de verhuur. Is je box toe aan een nieuwe garagepoort? Dan weegt de investering alvast heel wat minder zwaar door.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo