Algemeen

Een constante bron van ideeën: Brickidee

Meer en meer bouwprofessionals halen het laatste nieuws over materialen, technieken en tendensen in baksteen uit Brickidee van Wienerberger. Dit luxueuze én informatieve vakmagazine verschijnt tweemaal per jaar en rolt nu reeds voor de 22 ste keer van de persen. Het recentste nummer is helemaal gewijd aan het verlijmen van gevelstenen en komt samen met een uitgebreid technisch katern dat de techniek van het verlijmen helemaal uit de doeken doet.

Diverse architecten stellen er hun verlijmde realisaties voor en vertellen over hun ervaringen met de nieuwe techniek. Sommige architecten hebben van het verlijmen zelfs hun handelsmerk gemaakt. Brickidee stoffeert zijn interviews en reportages overvloedig met sprekende beelden, maar ook met diepgaande technische informatie. We kunnen gerust stellen dat het de enige publicatie is die de bouwprofessional zo uitvoerig informeert over baksteen, een absolute must om te lezen én om bij te houden !

Wienerberger is wereldwijd marktleider in baksteen. Met merken als Terca, Desimpel, Terca Porotherm en Terca Kleiklinkers wordt duidelijk een kwaliteitsstrategie nagestreefd. Het productaanbod, met oog voor de lokale markt, is opgebouwd rond 3 pijlers. Gevelstenen voor elke toepassing, strengpers- of handgevormd, in alle kleuren en formaten. Maar ook bijzonder kwalitatieve binnenmuurstenen, die het woon- en leefcomfort van de bewoners verhogen. Tenslotte zijn er de kleiklinkers die elke woning stijlvol met de omgeving verbinden, via opritten, terrassen of tuinpaden.
Build for Life