Een badkamerradiator kiezen: handige tips

Bron: Bouw & Wonen
Een badkamerradiator kiezen: handige tips
Wat is er fijner dan een warme handdoek en warme badkamer wanneer je net de douche uitstapt? Zeker zodra het najaar is begonnen! Het is daarom handig om een goede badkamerradiator aan te schaffen. Zo wordt de badkamer pas echt een ruimte om te ontspannen. In dit artikel geven we je een paar handige tips en nuttige informatie over radiatoren. Dat maakt het kiezen een stukje makkelijker!

Het formaat en vermogen van de radiator

Voordat je een badkamerradiator kiest, moet je het formaat bepalen. Nog belangrijker hierbij is het vermogen van de radiator. Dit kun je berekenen door het aantal kubieke meter van de badkamer te vermenigvuldigen met 80. Om je meteen een duidelijke richtlijn te geven: bij nieuwbouw worden er meestal badkamerradiatoren geplaatst met een vermogen van 1700 2400 Watt. Mocht je twijfelen over het juiste vermogen voor jouw badkamer, dan kun je het beste om professioneel advies vragen. Qua formaat moet je rekening houden met wat er past in de ruimte. Meet de muur daarom van tevoren even op!

Het plaatsen van de badkamerradiator

De plaatsing is belangrijk voor een gelijkmatige warmteverdeling. Je kunt de badkamerradiator het beste plaatsen op een open plek. Vaak is dit naast de douche of bij het bad.

Een gewone radiator of een handdoekradiator?

Er zijn verschillende radiatoren voor in de badkamer: een gewone radiator en een speciale handdoekradiator. Vanzelfsprekend kun je er bij de laatste optie handdoeken overheen hangen. Zon warme handdoek is natuurlijk heerlijk in de winter! Let wel op: bij een handdoekradiator heb je een groter formaat nodig om hetzelfde vermogen te krijgen als bij een normale radiator. Wanneer je het hele rek vol hangt met handdoeken, wordt de warmte voor een deel tegengehouden. Een handdoekradiator is daarnaast afgewerkt met een speciale lak. Dit beschermt de buizen extra goed tegen vocht. Bij een gewone radiator is dit meestal niet zo. Heb je geen ruimte voor een grote handdoekradiator? Dan kun je ook een kleine badkamerradiator aanschaffen en de handdoeken op een los rekje hangen.

Het aanschaffen van een radiator

De prijs van een badkamerradiator verschilt erg per merk. Vaak is een radiator van goede kwaliteit een stuk duurder. Deze gaan over het algemeen wel langer mee en ze kunnen sneller opwarmen. Gelukkig zijn er ook genoeg bedrijven met leuke aanbiedingen. Zowel de winkels als de webshops houden het hierdoor betaalbaar. Op de website Radiatoraanbiedingen.nl krijg je bijvoorbeeld de laagste prijsgarantie n goede kwaliteit.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo