Algemeen

Ed Nijpels voorzitter jury Neprom Prijs

Ed Nijpels (foto) wordt voorzitter van de jury van de Neprom Prijs 2009. Deze wordt uitgereikt aan locatieontwikkelingsprojecten die dankzij samenwerking tussen overheid en marktpartijen tot stand zijn gekomen. Vorig jaar ontvingen de gemeente Almere en de ontwikkelaars Bouwfonds MAB Ontwikkeling en Blauwhoed Eurowoningen de prijs uit handen van de juryvoorzitter Felix Rottenberg voor het project Stadhart Almere. Op 1 december moeten de inzendingen voor 2009 binnen zijn.

Sinds 1 mei is Ed Nijpels (58) voor twee dagen per week voorzitter van ONRI, de brancheorganisatie voor advies- en ingenieursbureaus. Daarnaast is hij lid van het Dagelijks Bestuur van VNO-NCW. Tot 1 mei was hij commissaris van de Koningin in de provincie Fryslân.

Ed Nijpels was onder andere fractievoorzitter van de VVD, burgemeester van Breda en minister van VROM. Gedurende dit ministerschap verscheen onder zijn politieke verantwoordelijkheid het eerste Nationale Milieubeleid Plan en de Vierde Nota Ruimtelijke Ordening.
Build for Life