Bedrijfsnieuws

Ed Maas verkoopt zijn vastgoedbedrijf

Ed Maas verkoopt zijn vastgoedbedrijf VHS. De vastgoedbelegger doet de onderneming over aan een groep investeerders waaronder Breevast en FGH Bank. Maas wilde vrijdag geen commentaar geven op de verkoop van VHS, dat hij afgelopen zomer van de beurs heeft gehaald.

De kopers betalen de overname in contanten. VHS zegt dat zijn vastgoedportefeuille ongeveer 500 miljoen euro waard is. Volgens de betrokkenen is dat geen indicatie van de verkoopprijs. Ook Rabobank-dochter FGH en vastgoedonderneming Breevast willen geen verdere toelichting geven op de transacties. Welke kopers zich verder in het consortium bevinden, blijft onduidelijk.

Eigenaar Ed Maas heeft zijn vastgoedbedrijf VHS in augustus vorig jaar van de beurs in Amsterdam gehaald. Het beursvertrek van VHS was het gevolg van een harde botsing tussen topman Maas en de financieel toezichthouder AFM.

De beurswaakhond verdacht Maas van handel met voorkennis en wilde hem om die reden uit zijn functie zetten. De miljonair en voormalig voorzitter van de politieke partij LPF heeft dit altijd ontkend. Om een gedwongen vertrek te voorkomen, kocht Maas zijn bedrijf van de beurs.
Build for Life