Tuin

Ecoklimpark bouwt uniek klimbos op het Liberty Park

Onder de naam KlimKong start Ecoklimpark in september met een uniek ECOklimbos in Overloon. Voor dit park hebben ze niet alleen gekozen voor de bouw maar ook voor de exploitatie van het klimbos. Op het terrein van het oorlogs- en verzetsmuseum Liberty Park willen zij in september de deuren gaan openen voor het mooiste en grootste klimbos in Noord Brabant. Het doel: “uitgroeien als grootste klimbos van Nederland met unieke uitstraling en elementen”, aldus Geert Klarenbeek. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met een meerdere partijen o.a. de Provincie Brabant en de Gemeente Boxmeer.

De leden van de stichting STROV (Stichting Toerisme en Recreatie Overloon en Vierlingsbeek) hebben afgelopen maanden een selectieprocedure doorlopen en onderhandelingen gevoerd met diverse exploitanten en bouwers van klimbossen in Nederland. Hieruit bleek dat de Ecoklimpark de geschikte kandidaat was.

“De keuze voor Ecoklimpark en KlimKong is heel bewust gemaakt, vertelt Bas van Wieringen, bestuurslid van de STROV. ECOklimpark loopt ver voorop als het gaat om veiligheid, duurzaamheid en totaalbeleving. Voordat we met dit project begonnen, hebben we meerdere exploitanten gesproken en ook andere bouwbedrijven. Wij vonden ECOklimpark er met kop en schouders boven uit steken. Zij hebben ons overtuigd van hun kwaliteiten en het door ECOklimpark ontwikkelde concept sprak ons erg aan. Uniek om met een Brabants bedrijf zo’n groot project te kunnen realiseren”.

De eigenaar van Ecoklimpark en KlimKong Nederland, Geert Klarenbeek, beaamt dit. “Wij zijn als bedrijf bereid verder te gaan dan al onze collega bouwbedrijven. Om in dit prestigieuze project ook de exploitatie te gaan uitvoeren, nemen wij net zoals onze klanten een risico om gezamenlijk tot een uniek eindproduct te komen. Wij willen hiermee de regio Overloon promoten en zijn bereid net die extra stap te zetten ten opzichte van onze concurrenten”.

Ook met de materialen en constructie loopt Ecoklimpark op de markt vooruit. Ons systeem is uniek en wordt door wetenschappelijke studies ondersteund. Wij werken met het meest vriendelijke product op de Nederlandse markt. “Mooie woorden en schreeuwerige persberichten en betaalde ‘specialisten’ maken een product nog niet natuurvriendelijk. Waar ander bedrijven duurzaamheid gebruiken als commerciële verkoopactiviteit en vervolgens wel door bomen boren, brengt Ecoklimpark duurzaamheid ook daadwerkelijk in de praktijk”, aldus Rene Peters duurzaamheidexpert bij de Provincie Brabant.

Klimbos KlimKong zal gefaseerd worden gebouwd. De bedoeling is te openen in begin september. Dan kan iedereen genieten van de unieke natuur en avontuurlijke hindernissen. Het KlimKong klimbos zal in eerste instantie bestaan uit een vijftal routes met zo’n 70 uitdagende hindernissen. Uiteindelijk willen we in 2011 groeien tot zo’n 100 klimelementen.

Wij zullen het klimbos uitvoeren met diverse unieke en speciale elementen. Welke elementen dat zijn wil Geert Klarenbeek nog niet zeggen. Dat moet nog even een verassing blijven. Maar speciaal worden ze zeker. "We zitten niet voor niks op deze unieke locatie van het Liberty park".