Bedrijfsnieuws

ERA Contour en Kanters Bouw en Vastgoed fuseren

ERA Contour bundelt haar krachten met TBI-collega Kanters Bouw en Vastgoed. De nieuwe organisatie gaat verder als ERA Contour. Het bedrijf zegt te beschikken over over een stevige marktpositie in het westen en midden van Nederland, met een focus op binnenstedelijke ontwikkeling en de consument. Het concept van ERA Contour blijft ongewijzigd en wordt aangevuld met beheer en onderhoud.

Hiermee kan ERA Contour nu tijdens de hele levenscyclus van een buurt of gebouw voor haar partners waarde toevoegen. De (concept)ontwikkeling - met de consument als co-producent - de verkoop, de bouw en ook het beheer en onderhoud. Eind 2012 werken alle medewerkers vanuit het kantoor in Zoetermeer of op een van de bouwplaatsen in het land. Het onderdeel Bouwservice blijft opereren vanuit Barendrecht.

Maandag 12 maart heeft de directie van ERA Contour de nieuwe organisatie bekend gemaakt aan haar bijna 500 medewerkers. De samenvoeging leidt onder meer tot dubbele functies bij het kantoorpersoneel, waardoor een aantal arbeidsplaatsen boventallig is geworden. Bij ERA Contour en Kanters Bouw en Vastgoed vallen samen 15 gedwongen ontslagen. Daarnaast is voor 21 mensen een nieuwe functie gevonden binnen de nieuwe organisatie. Onder de bouwplaatsmedewerkers zijn er in het kader van de integratie geen ontslagen of functiewijzigingen.

Begin februari van dit jaar vond de overdracht van de aandelen van Kanters Bouw en Vastgoed, gehouden door TBI Bouw, aan ERA Contour plaats. Toen werd ook het directieteam versterkt met Peter van den Hoogen van Kanters Bouw en Vastgoed. Het directieteam van ERA Contour bestaat nu uit Henk Homberg (directievoorzitter), Rudolph van den Bergh, Job van Zomeren, Peter van den Hoogen, Rob van Breemen en Bianca Seekles.
Build for Life