Algemeen

ECO Landstylepark voor duurzame bedrijven in Friesland

ECOstyle, Triodos Real Estate Development en Grontmij hebben een intentieovereenkomst getekend voor het gezamenlijk ontwikkelen en realiseren van het ECO Landstylepark. Dit is een op ecologische, economische en duurzaamheidsaspecten gestoeld themapark dat wordt ontwikkeld op een grondgebied van circa 17 ha te Oosterwolde in Friesland.

ECOstyle, Triodos en Grontmij willen in nauwe samenwerking de haalbaarheid voor het ECO Landstylepark onderzoeken. Dit onderzoek moet in juli 2009 zijn afgerond. ECOstyle heeft als drijvende kracht het initiatief genomen tot het ontwikkelen van het park. Dit bedrijf wil namelijk alle activiteiten verplaatsen naar het ECO Landstylepark. Het gaat hierbij om meer dan alleen een nieuw pand. Het park moet een bedrijvenpark worden waar verwante bedrijven die duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen elkaar opzoeken. De bedrijven kunnen elkaar versterken en profiteren van elkaars knowhow, mensen en faciliteiten.

ECOstyle is gespecialiseerd in ontwikkeling en marketing van ecologisch verantwoorde meststoffen en bestrijdingsmiddelen voor particuliere en beroepsmatige toepassing en stelt hierbij innovatie, duurzaamheid en kennisoverdracht centraal. De ECOstyle Holding richt zich op het continueren van het uitdragen van het ECO Landstylepark-concept ten behoeve van het verkrijgen van bestuurlijk draagvlak en het acquireren van potentiële gegadigden.


Build for Life