Duurzaam Bouwen

Duurzame en innovatieve wandconcepten op Batibouw

Milieubewust denken en handelen is stilaan gemeengoed geworden. Ieder van ons tracht zijn steentje bij te dragen aan een beter milieu. Door duurzaam te bouwen, kan men zijn ecologische voetafdruk drastisch beperken. Zo is een goede isolatie onontbeerlijk om energie te besparen. Door met duurzame, recycleerbare materialen te werken, putten we ook de natuurlijke rijkdommen minder uit en zorgen we voor minder belasting van het klimaat bij de verwerking ervan.

Duurzaam bouwen biedt ook voordelen voor onze portemonnee. Een duurzame of energievriendelijke woning vraagt ontegensprekelijk een grotere begininvestering in vergelijking met een traditionele woning. Echter, dankzij haar energiebesparende eigenschappen, is de woonkost in een dergelijke woning beduidend lager dan die van een klassieke woning. Daarnaast geniet een energievriendelijke woning – zoals een passiefhuis of energieneutrale woning – van tal van premies en belastingsvoordelen en levert ze een gunstig energieprestatiecertificaat af.

Xella speelt met zijn productengamma gericht en slagkrachtig in op de uitdaging om energiebewust en duurzaam te bouwen. YTONG cellenbeton is de meest energievriendelijke bouwblok bij uitstek, SILKA kalkzandsteen biedt andere comforttroeven – zoals akoestische isolatie en warmteaccumulatie – en nieuwkomer YTONGMULTIPOR verbetert de isolatiewaarden van wanden opgetrokken in YTONG of SILKA. Met de keuze voor Xella producten ben je dus zeker van een energievriendelijke en comfortabele woning.