Isolatie

Duurzaam isoleren met Recticel Insulation

Recticel Insulation produceert duurzame isolatieproducten en -concepten die bijdragen tot een aanzienlijke energiebesparing in bouwprojecten en die het comfort van de eindgebruiker verhogen. Dit alles gebeurt met de grootste zorg voor kwaliteit, mens en milieu. Alle isolatie van Recticel heeft een hoog isolerend vermogen, een uitstekende vormvastheid, een licht gewicht en is brandveilig.

Specifiek om platte daken van grote residentiële gebouwen te isoleren, is er Powerdeck, gemaakt in Taufoam by Recticel. Meer informatie over deze specifieke isolatie vindt u op onze website bij de Regelgeving over Brand. Door het hoog isolerend vermogen is Powerdeck steeds de dunste platdakisolatie voor elke isolatie-eis. De platen hebben grote afmetingen, zodat het aantal naden op het dak sterk afneemt. Ze zijn ook heel licht, waardoor ze snel en eenvoudig geplaatst worden. Dankzij de uitstekende en blijvende drukweerstand, blijft het dak steeds beloopbaar.
De isolatie is inzetbaar onder zowel mechanisch bevestigde tweelaagse bitumineuze of eenlaagse kunststofbekledingen. Powerdeck heeft een FM Approval class 1.

In het kader van de steeds strenger wordende isolatie-eisen is Eurowall, de smalste spouwisolatie met de beste isolatiewaarde, geoptimaliseerd. De vier zijden van de plaat zijn voorzien van een nieuw tand- en groef kliksysteem. Dit staat garant voor een goede aaneensluiting van de platen onderling. Eurowall heeft bovendien een nieuwe asymmetrische bekleding: één zijde is een reflecterende aluminium bekleding bedoeld voor de spouwzijde. De andere zijde is alkalisch (cement) bestendig en wordt tegen de binnenmuur van de spouw aangebracht. Dit maakt nóg dunner isoleren mogelijk! Eurowall platen kunnen gemakkelijk en snel verwerkt worden door hun licht en handzaam formaat. De platen zijn vormvast, waterafstotend en zonder krimpgevaar.

Tenslotte vermelden we ook graag Eurofloor, de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil. Deze vloerisolatie heeft, net als alle andere isolatieoplossingen van Recticel Insulation, een uitstekende kwaliteit (ATG en Keymark gecertificeerd). Dankzij de blijvend goede drukvastheid en de vlotte verwerkbaarheid, is het de ideale vloerisolatie voor elk project.

Bezoek ook onze website www.recticelinsulation.be, en leer er al onze isolatieoplossingen kennen! Op de beurs easyFairs 'Buildings of Belgium' (Tour & Taxis, Brussel, 27 en 28 mei 2009) vindt u ons op stand 1031.