Duurzaam NL Greenlabel A voor straatbakstenen Wienerberger

  NL   17 mei 2016 Bron: Wienerberger
Duurzaam NL Greenlabel A voor straatbakstenen Wienerberger
De NL Greenlabel A score is opnieuw bevestiging van de duurzame eigenschappen van de straatbakstenen van Wienerberger. Voor deze waardering zijn ze dit voorjaar tweemaal onafhankelijk beoordeeld. De baksteenproducent toont de duurzaamheid van haar straatbakstenen dubbel wetenschappelijk en onafhankelijk aan, want vanaf 2013 verkregen ze al de eerste Greenlabel A score en het DUBOkeur. Wienerberger heeft een premium partnership met NL Greenlabel, dat zich inzet voor duurzame buitenruimtes en het gebruik van duurzame materialen en producten bevordert.

Met het in 2013 behaalde Greenlabel A en DUBOkeur toonde Wienerberger al aan dat de straatbakstenen op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd en bijzondere milieukenmerken bezitten als onderhoudsvrij, kleurecht en een wetenschappelijk bewezen levensduur van 125 jaar.

Dit voorjaar zijn ze voor de NL Greenlabel score opnieuw tweemaal onafhankelijk beoordeeld. Hierbij is ondermeer het nieuwste model van de Ecoinvent database van TU Delft betrokken en zijn de aandacht voor CO2-uitstoot en de bijdrage aan de biodiversiteit grondig onderzocht. Na de rapportage zijn de gegevens in een duurzaamheidspaspoort verwerkt. Eindgebruikers kunnen dit paspoort ontvangen bij aanschaf van de straatbakstenen.

Over NL Greenlabel

Wienerberger sloot eind 2013 een premium partnership met NL Greenlabel, dat zich inzet voor duurzame buitenruimtes en het gebruik van duurzame materialen en producten bevordert. De gebakken bestrating van Wienerberger sluit naadloos aan op doel en ambities van NL Greenlabel.

De ‘NL’ in NL Greenlabel staat voor landschapsontwerper Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra. In de visie van NL Greenlabel moeten alle producten, materialen en planten in de buitenruimte meetbaar duurzaam zijn en een lage ecologische footprint hebben.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo