Duurzaam Bouwen

Durabrik organiseert de warmste wedstrijd

Durabrik organiseert de warmste wedstrijd
Ter gelegenheid van de 5e editie van de Dikke Truiendag (vrijdag 13 februari) lanceert het bouwbedrijf Durabrik een opmerkelijke Valentijn-wedstrijd. Het winnende verliefde koppel wordt een heel weekend lang milieuvriendelijk in de watten gelegd in de Eco-woonoplossing van Durabrik in Drongen.

Dikke Truiendag valt dit jaar op 13 februari, de dag voor Valentijn. ‘Waarom het aangename niet aan het nuttige koppelen?’, vroegen ze zich bij Durabrik af, een bouwbedrijf met een sterk ecologische missie. Prompt kwam het bouwbedrijf op de proppen met een lumineus idee: Wie met het leukste, creatiefste –en waarom niet – meest romantische idee om energie te besparen uit de hoek komt, wint een onvergetelijk Valentijn-verwenweekend, uiteraard ecologisch verantwoord.

De tortelduifjes mogen zich opmaken voor een verwenweekend met alle toeters en bellen in de ‘Eco-woning’ van Durabrik te Drongen. Ecologie en romantiek gaan daarbij perfect hand in hand. Zo komt er een exquise bio-diner op tafel, ter plaatste gekookt en opgediend door een Filip Fransen, chef met een master in Milieuwetenschappen. Verder alles wat je van zo’n weekend mag verwachten: zalige massages en tal van leuke en ecologisch verantwoorde gadgets zoals lingerie, pikante speeltjes, lichaamsverzorging ed. Ook een huifkartocht en een akoestisch optreden door Tom Eeckhout, runner-up van X-factor 2009, staan op het programma. Het hele pakket heeft een waarde van om en bij de 3000 euro.

De Dikke Truiendag is een jaarlijkse campagne van de Vlaamse overheid rond klimaatsverandering. De Vlaamse Overheid roept dan op tot een extra inspanning voor energiezuinigheid, want alle beetjes helpen. De verwarming een graadje lager zetten, bijvoorbeeld, levert al een energiebesparing van 7% op. De campagne past in het Vlaamse klimaatbeleidsplan 2006-2012 waarin Vlaanderen zich engageert om de uitstoot van broeikasgassen in Vlaanderen tot gemiddeld 83,4 miljoen ton per jaar te beperken.

Ook Durabrik neemt deel aan Dikke Truiendag en zet de verwarming op 13 februari helemaal uit.

De Eco-woning van Durabrik

In de Eco-woning van Durabrik staat energiezuinigheid voorop. Het is een zogenaamde ‘Kijkwoning’, waarin technieken worden voorgesteld voor wie wil bouwen met het accent op energiezuinigheid. Isoleren en hergebruik van energie zetten dan ook de toon. 8 cm PU isolatie in de muren, 18 cm glaswol in het dak en 5 cm PU in de vloer. De woning haalt een K-34 waarde en beschikt over 4 seizoensglas, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie en houdt rekening met oriëntatie naar de zon. Op het dak werden zonnepanelen en een econok (zonneboiler) geïnstalleerd, ter ondersteuning van de warmwaterproductie.

Kijk voor meer info op: www.ecoweekend.be

Ook interessant