Architectuur

Duco op de shortlist van de IPB Challence – industriebouw

Duco werd genomineerd voor de shortlist van de IBP Challenge – industriebouw. In deze architectuurwedstrijd gaat men op zoek naar een innovatieve, grensverleggende en duurzame industriële gebouwen.

Het ontwerp van architectenbureau Govaert & Vanhoutte toont een sterk staaltje van corporate branding voor Duco. In het moderne design werden de systemen en producten van Duco toegepast zodat het gebouw een echt visitekaartje vormt voor het bedrijf en z’n “Green Building solution”.

Duco is een onderneming in volle groei en wil steeds inspelen op de wensen van de verschillende segmenten binnen de Europese bouwmarkt. Om aan deze uitdaging te kunnen voldoen, werd er beslist een tweede, volledig nieuw, bedrijf op te richten. Dit zou zich volledig focussen op natuurlijke ventilatie en zonwering binnen het utiliteitsbouwsegment.

Architectenbureau Govaert & Vanhoutte heeft het opvallend nieuw bedrijfsgebouw ontworpen. De combinatie van het architecturaal concept en de toepassing van Duco’s eigen groene technologie: natuurlijke ventilatie, zonwering en nightcooling, zorgen voor een minimaal energieverbruik en een maximaal gezond en aangenaam binnenklimaat wat leidt tot een verhoogd werkcomfort. Bovendien wordt het dakoppervlak maximaal benut door zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat het gebouw 100% energieneutraal is.

Het gebouw is duidelijk zichtbaar vanaf de E40/A18 en de Brugse steenweg en vormt zo een constant visitekaartje voor Duco. De zwarte kleur in combinatie met het groene logo zorgt ervoor dat het pand in het oog sprint tussen alle neven- en achterliggende bedrijfsgebouwen.

De winnaar van deze IPB Challenge wordt bekend gemaakt op 24 november. Enerzijds is er een professionele jury die een winnaar naar voren schuift, anderzijds wordt er ook een publiekwinnaar bekend gemaakt. Vanaf heden kan er dan ook volop gestemd worden op volgende website: www.ipbchallenge.be

Er kan dagelijks één stem per e-mailadres uitgebracht worden, deze online stemmen worden dan samengeteld om de publiekswinnaar te bepalen.