Algemeen

Dubbel zo groot ZZP-Plein op Internationale BouwBeurs 2013

Het Werkspot ZZP-Plein op de komende Internationale BouwBeurs 2013 wordt twee keer zo groot als tijdens de vorige editie. ZZP’ers vinden hier straks alle informatie en ondersteuning die ze nodig hebben om succesvoller te opereren in de markt. “ZZP’ers kunnen veel meer omzet uit de markt halen dan ze nu doen”, zegt Pascal Joore, commercieel directeur van Werkspot.nl, dat samen met VNU Exhibitions voor de invulling van het Werkspot ZZP-plein tekent.

De Nederlandse bouw kan niet meer zonder de ZZP’ers. Zij zijn de vaklieden die de grotere bouwondernemingen flexibiliteit bieden, maar ook klaar staan voor particulieren, die voor een verbouwing de juiste vakman zoeken. Zeker in een tijd waarin er weinig nieuwbouw wordt gerealiseerd in Nederland, zijn huiseigenaren bereid te investeren in verbeteringen aan hun eigen woning. “Daar zitten momenteel de kansen voor de ZZP’er”, zegt Pascal Joore. De particulier zoekt steeds vaker online de juiste vakman. Werkspot.nl, dat opdrachtgever en vakman online bij elkaar brengt, heeft de voorbije jaren het aantal digitale koppelingen zien exploderen naar ruim vijftienduizend per maand.

Vakman, geen ondernemer
Toch ziet Pascal Joore dat veel ZZP’ers in de bouw worstelen met het ondernemerschap. “Ze zijn goede vakmensen, maar typische aspecten van het ondernemerschap zijn nog niet altijd de tweede natuur.” Dat begint al met de online presentatie: zorgen dat de klant voor jouw aanbieding kiest. De opdrachtgever heeft het tegenwoordig namelijk voor het kiezen, des te belangrijker is het dus dat je je als ZZP’er in de bouw optimaal presenteert.

Het gaat ook om zaken als hoe je meer omzet uit een klus kunt halen tot en met hoe je op een nette manier ervoor zorgt dat je je geld krijgt als de opdracht voltooid is. “Daar gaan we de bezoekers van het Werkspot ZZP-plein bij ondersteunen”, kondigt Joore aan over de activiteiten bij dit onderdeel van de Internationale Bouwbeurs. Deze vakbeurs voor bouwend Nederland vindt van 4 tot en met 9 februari plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Lezingen en workshops
Op het 450 m2 meter grote Werkspot ZZP-plein ontmoet de bezoeker straks partners die voor de ZZP’er belangrijk zijn. Er vinden workshops plaats, waarin de ZZP’er praktische handreikingen krijgt om een succesvollere ondernemer te worden: kopen of leasen van de bedrijfswagen; hoe richt je slim je boekhouding in; online present zijn, et cetera. Ook zal er aandacht zijn voor vakinhoudelijke presentaties, onder andere over gereedschappen en bouwmaterialen.

Alle activiteiten op het Werkspot ZZP-plein zijn gratis toegankelijk voor beursbezoekers. Twee jaar geleden trok het plein meer dan 35.000 bezoekers. Pascal Joore: “Dit jaar wordt het plein een thuiskomhaven op de beurs voor minstens evenveel bezoekers. We willen dit keer vooral kwalitatief de bezoekers nog beter helpen met gerichte ondersteuning hoe ze meer succes met hun bedrijf kunnen behalen.”

De Internationale BouwBeurs vindt plaats van 4 tot en met 9 februari in de Jaarbeurs Utrecht. Material Xperience heeft dezelfde openingstijden.

Ook interessant


Build for Life