Duurzaam Bouwen

DuPont wint prijs voor milieuvriendelijke oplossingen

Onlangs werd het “Effenergy” project van DuPont Building Innovations bekroond door de Europese Commissie als een van de Best LIFE milieuprojecten. Dit project omvat thermische massa-oplossingen en lage-emissieviteitbouwfolies.

Het Europese LIFE programma, opgericht in in 1992, is het financieel instrument van de EU dat steun verleent aan milieu- en natuurbeschermingsprogramma''s in de EU. Het globale objectief van de Best Projects oefening is bij te dragen tot de verspreiding van de LIFE projectresultaten. Dat kan door het helder definiëren van projecten waarvan de resultaten de meest positieve impact op het milieu kunnen hebben.

Het Effenergy project van DuPont Building Innovations werd door de Europese Commissie uit 57 deelnemers geselecteerd als een van de Best LIFE milieuprojecten in 2009. Het Effenergy project toonde de energiebesparende mogelijkheden aan van twee nieuwe, bijzonder interessante producten uit de research & developmentlaboratoria van DuPont: de Energain thermischemassa-oplossing en de Tyvek Enercor dampdoorlatende lage-emissiviteitsfolie voor de bouw. De steun die de Europese Commissie via LIFE toekende, faciliteerde een breder bewustzijn voor de voordelen en de marktintroductie van deze vernieuwende technologieën.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be