Interieur

Druk bezocht Design District beleeft 3 top dagen

Druk bezocht Design District beleeft 3 top dagen
DesignDistrict
Met een record aantal van 160 deelnemers beloofde Design District op voorhand al een succes te zijn. Met een stijging van het bezoekersaantal met maar liefst 15% is deze belofte waargemaakt. 6399 mensen hebben het evenement 1, 2, 3 juni bezocht, waarbij de donderdag de drukste dag ooit was op Design District!
Op de beursvloer was goed te zien dat het beter gaat in de interieurbranche. Er werden bijzonder veel nieuwe producten gelanceerd en in stands en presentaties was duidelijk meer geïnvesteerd .

De sfeer was als vanouds erg goed, en het kwaliteitsniveau van de deelnemers en bezoekers was hoog. Design District is de afgelopen jaren getransformeerd naar een beurs voor vrijwel uitsluitend vakpubliek, waar het wemelt van de (interieur)architecten, (interieur)ontwerpers, projectinrichters en andere mensen die vakmatig betrokken zijn bij interieurdesign. Op het deelnemersvlak veel grote namen, een aantal terug-van-weggeweest, maar ook interessante nieuwkomers en zelfstandig ontwerpers.

Het lezingenprogramma met bijdragen van bni, Center for People and Buildings, FMN, Lighting Design Academy en Kees Marcelis trok goed de aandacht en zalen waren zo nu en dan overvol! Gelukkig liet ook dit jaar het weer ons niet in de steek en waren vooral woensdag en vrijdag goede dagen voor de presentaties buiten in de tuin.

Donderdag heeft de vakjury de inzendingen voor de District Awards bekeken. De 3 jonge jury leden Frederik Roijé, Stef van der Bijl en Dirk vander Kooij kwamen na lang beraad tot de volgende beoordeling: Een wilcard voor de lamp Mrs. Q van Jacco Maris, die op de stand bij Erik Jørgensen stond. De staande lamp is gemaakt van leer als metaal en vormt een mooie combinatie van ambacht en technologie. Een tweede wildcard was voor het Belgische Mmood, die de tafel 4 seconds toonde. De jury vond het een eindelijk niet tuttige uitschuiftafel, waarbij zelfs alle geleidingen van het soepele uitschuifsysteem van hout waren gemaakt. Een nominatie was er voor de opmerkelijke kasten van Diezijn van Arjan. De kasten gemaakt van oude autodelen waren ludiek en mooi afgewerkt. Een nominatie voor beste stand werd gegeven aan Oniro, voor de heel charmante en toegankelijke stand. De knijpers aan de achterwand, naar ontwerp van Marc Vermeulen nodigden uit tot voelen, waarmee het een briljante manier was om de stoffen te presenteren.

De beste stand was dit jaar van Baars&Bloemhoff en Finsa, met een professioneel ontwerp van I29. Van hun eigen materialen was een object gemaakt. Er was duidelijk ambacht op het product los gelaten. Met de moeilijke vormen werd direct zichtbaar wat de toepassing van het product kan zijn.

De derde prijs voor het beste product was voor Van Esch met de kapstok Wheels, ontworpen door Dirk Ploos van Amstel. De jury vond de vormgeving van hout en aluminium mooi kwalitatief. De houten klossen draaien met een leuke beweging in het aluminium profiel, waarmee je in een handomdraai het aantal te hangen jassen kunt aanpassen. De tweede prijs ging naar de Camfan van Rick Tegelaar voor Tuttobene. De ventilator is als een klokwerk gemaakt met een nokkenas die zichzelf aanstuurt. Een frisse kijk op een ventilator, stil, bijna poëtisch, een mooi objekt volgens de jury. Chris Slutter sleepte de eerste prijs in de wacht met zijn stoel Spades. De jury vond het prachtig hoe een stoel met zo weinig toch vernieuwend kan zijn. Er zit veel slimheid in het product. De twee delen van de stoel zijn makkelijk in elkaar te zetten, de stoel is stapelbaar, goed te produceren, te vervoeren en bevat geen enkel schroefje. Daarbij zit ‘ie nog comfortabel ook!

Design District is en blijft ieder jaar hét trefpunt voor de interieurbranche in Nederland. De locatie voor volgend jaar is nog niet bekend, maar de 15e editie van het vakevenement staat in de planning voor woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 juni!

Ook interessant