Interieur

Droomhuizen: Oosters Design (Foto Special)

Het droomhuis van deze week staat in Seattle, in de staat Washington (VS). Het is een groot en ruim huis en gebouwd aan de rand van een meer. Het huis heeft vele oosterse accenten.

De eigenaars hadden al een grote collectie oosterse (vooral Chinese) kunst en wilden graag een interieur dat goed paste bij de kunstvoorwerpen uit hun collectie. Op die manier konden ze goed deze objecten integreren in de leefruimte zonder een hele drukke omgeving te creëren.

Oosterse kunst in een westerse inrichting is vaak geen mooie combinatie. Bovendien wilden de eigenaars geen kitscherige Chinese inrichting maar een strakke moderne vormgeving die wel op oosterse leest geschoeid was.

De architect ging aan de slag en creëerde een fabelachtig mooi huis waar alle vormen en objecten fraai geïntegreerd zijn. De sfeer is zowel binnen als buiten heel neutraal. Iedereen kan zich hier thuisvoelen, hoewel het accent ligt op oosters design.

De bewoners hebben vanuit diverse vertrekken uitzicht op het meer, waardoor je er steeds weer aan herinnert wordt dat je buiten woont.

Deze fotospecial staat helaas niet meer online.