Algemeen

Dromen komen uit op 7de Batibouw Building Lunch

Op vijftien weken voor de opening van Belgiës grootste bouwevenement kwam de bouwsector op dinsdag 20 november samen voor de zevende Batibouw Building Lunch. Geert Maes kondigde het centrale thema van Batibouw 2008 aan: Duurzaam Bouwen, op economisch, maatschappelijk en milieuvlak. Een nieuwigheid tijdens Batibouw 2008 is Build-IT, een professionele ICT beurs voor de bouwsector. Geert Maes kondigde tijdens zijn speech ook de komst van een gloednieuwe beurs aan: Concept & Build, hét forum om de voorschrijvers van vandaag en morgen te bereiken. Tenslotte nodigde hij de aanwezigen uit voor de vernissage Red Turtle Art (een kunsttentoonstelling voor en van mensen uit de bouwsector) op 13 december 2007.

Gastspreker was deze maal Filip Verriest, Marketing Manager bij Saint-Gobain Glass Solutions. Hij nam de aanwezigen mee op een reis naar de Grand Canyon om nader kennis te maken met de Skywalk, het 25m glazen platform dat op 1.2 km hoogte werd gebouwd. David Jin, de opdrachtgever, deed beroep op de technische knowhow van Saint-Gobain Glass voor de realisatie van zijn droom: het grote publiek de Grand Canyon laten ontdekken door de ogen van een arend.

In november 2005 nam hij daarom contact op met Francis Serruys, Belgisch ingenieur bij Saint-Gobain.. De opdracht? Simpel: ontwerp, produceer en lever een glazen vloer en borstwering voor deze luchtwandeling. Verriest gaf vervolgens een overzicht van het maandelange onderzoek naar de ideale glasplaat – stevig, helder en slipvrij.

Vandaag is de Skywalk open voor het grote publiek. Op een loopbrug van een goede anderhalve meter breed kan er tot zo’n 25m diep in de Grand Canyon worden gewandeld. De glazen vloer en balustrade bieden een adembenemend zicht! Niet aan te raden aan mensen met hoogtevrees.
Build for Life