Algemeen

Drie winnaars studentenprijsvraag WoodChallenge

De WoodChallenge heeft dit jaar drie eersteprijswinnaars opgeleverd. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de Nationale Houtdag in Den Haag. In totaal waren er negentien inzendingen voor de studentenprijsvraag.

“Om recht te doen aan de verschillende type inzendingen en individuele kwaliteiten die duidelijk uitsteken boven de andere inzendingen werden Wouter van Leen van de Hogeschool Amsterdam, Tunis Hoekstra van de Technische Universiteit Delft, en Eelko Kroon van de Technische Universiteit Delft beloond met een gedeelde eerste prijs”, meldt Centrum Hout.

WoeSL
Van Leen ontwierp de kinderstoel WoeSL, waarbij rekening is gehouden met zowel het kind, de ouder als degene die er naar kijkt. “Door het gebruik van hout heeft de maker de minimalistische vorm met mooie rondingen mogelijk weten te maken en heeft het geheel een heel natuurlijke vertrouwde uitstraling gekregen”, zegt de jury.

“De afwerking is van een hoog niveau. Dit ontwerp draagt bij aan een goed imago van hout in een voor hout niet gebruikelijke toepassing. Er is met veel passie en vakmanschap aan het ontwerp gewerkt.”

Lees verder op Architectenweb.nl
Build for Life