Tuin

Drie topbloembinders geven kerstdemonstraties

De kerstperiode is dé sfeervolle tijd bij uitstek. Elk interieur ondergaat zowat een kleine facelift: de tafel wordt omgetoverd tot een stijlvolle feestdis en de kerstboom maken we tot kroonstuk van ons interieur. Hoe we onze feesttafel en kerstboom net die extra exclusieve toets kunnen geven, komen drie specialisten bloembinders demonstreren bij Eurotuin (Merelbeke en Deinze). De namen op het programma zijn niet van de minste en behoren tot de Belgische top: Pieter Porters, Moniek Vanden Berghe (Cleome) en Gudrun Cottenier (De Groene Verbeelding). Zij zullen tijdens de kerstdemonstraties, gepland op een aantal zondag namiddagen in november en december, hun tips en tricks uit de doeken doen. Deelname is gratis.

Pieter Porters
Zondag 19 november (15u00 - 16u30) - Eurotuin Deinze
Zondag 10 december (15u00 - 16u30) - Eurotuin Merelbeke

De naam Pieter Porters hoeft weinig uitleg. Als decorateur en bloemschikkunstenaar geniet hij een ongekende belangstelling. Zijn bloembindcreaties blinken uit in originaliteit en spontaniteit en stralen klasse, authentieke eenvoud en natuurlijkheid uit. Van zijn eerste boek, ‘Geschikt & Gebonden’ met teksten van Ivo Pauwels en foto’s van Luc Wauman en Karel Daems werden wereldwijd al bijna 150 000 exemplaren verkocht, waarmee dit bloemschikboek een absolute bestseller in zijn genre is.

Tijdens zijn kerstdemonstratie bij Eurotuin zal Pieter Porters een kerstboom omtoveren tot een feëriek kunstwerk en zal hij uitleggen en tonen hoe we de mooiste kerststukken maken. Een absolute must voor iedereen die tijdens de kerstperiode wil genieten van een kerstboom en feesttafel die baadt in exclusiviteit en een lust voor het oog is.


Moniek Vanden Berghe
Zondag 17 december (15u00 - 16u30) - Eurotuin Deinze

Na een werkervaring als grafisch vormgever, verdiepte Moniek Vanden Berghe zich in de bloemsierkunst. Met het detaillistisch oog van een grafisch ontwerper creëert ze bloemcreaties die evenwicht en harmonie uitstralen. Haar stijl is hedendaagsmodern en haar creaties zijn vooral inspirerend, puur en elegant, wars van alle trends en tegelijk toch trendsettend. Haar grote passie is bruidswerk maar haar vernieuwende ideeën transponeert ze evengoed naar andere thema’s. Zo zal ze tijdens de kerstdemo bij Eurotuin tal van ideeën aanreiken om wonderlijke, harmonieuze en stijlvolle feesttafels te creëren.


Gudrun Cottenier
Zondag 26 november (15u00 - 16u30) - Eurotuin Merelbeke

Gudrun Cottenier is de gepassioneerde vrouw achter ‘De Groene Verbeelding’, het bloemschikatelier dat in 2003 genomineerd werd tot Belgiës beste bloemschikschool. Wat ooit begon als een hobby, groeide uit tot een professioneel succesverhaal. Ze is internationaal bekend van haar selectie voor de Gentse Floraliën 2000, van haar bloemendecoratie voor de Europese top te Gent in oktober en als vaste medewerker van het bloemschiktijdschrift ‘Special Bloemschikken’.

Ook op de editie van de Gentse Floraliën 2005 werd Gudrun Cottenier geselecteerd voor de individuele tentoonstelling der beroepsfloristen. Bezoekers van haar kerstdemo zullen tal van ideeën te zien en te horen krijgen om het interieur tijdens de kerstperiode sfeervol aan te kleden: van de feestdis tot salontafel en voor de inkom. Ook de kerstboom komt aan bod. Niet te missen dus.