Algemeen

Drie miljard voor bouw en energiebesparing

Nederland gaat drie miljard euro ïnvesteren in nieuwbouw en onderhoud van scholen, ziekenhuizen, woningen en infrastructuur en in energiebesparing. Hiermee wil de regering de economie stimuleren. Dat zei koningin Beatrix dinsdag in de Troonrede.

Ook dient de regering vandaag een voorstel in voor een Crisis- en herstelwet, gericht op versnelling van procedures voor infrastructurele projecten. ,,Dit biedt een basis voor meer dynamiek in de economie en daarmee voor meer werkgelegenheid”, sprak de koningin.

De crisis, zo stelt het kabinet in de dinsdag gepresenteerde miljoenennota, bevindt zich in een tussenfase. De storm op de financiële markten lijkt geluwd. De economische krimp is naar verwachting volgend jaar voorbij, maar van groei is nog geen sprake.

Het kabinet houdt er bovendien rekening mee dat aanhoudende problemen bij bedrijven en burgers tot een terugval leiden in het economisch herstel.

Volgend jaar kiest het kabinet nog voluit voor investeringen om de economie aan te jagen, samen met lokale overheden ruim 4 miljard euro. Het betekent de uitvoering van de crisismaatregelen waartoe dit voorjaar werd besloten. Dan gaat het om extra geld voor energiebesparing, de bouw en behoud van werkgelegenheid, zoals de deeltijd-WW.

Lees verder op Architectenweb.nl
Build for Life