Vastgoed

Dreigt 'Up'-huis zijn kleuren te verliezen? (video)

Het moet een van de meest unieke huizen zijn in Salt Lake Valley: een replica van het "Up"-huis uit de gelijknamige animatiefim. Ondanks de vele fans van de film storen de buren van het "Up"-huis zich meer en meer aan de felle kleuren. Zij vragen dan ook dat de nieuwe eigenaars het huis een andere kleur geven.

Het bekende huis werd een paar dagen geleden verkocht voor 400.000 dollar, maar veel tijd om van hun nieuwe aankoop te genieten is er niet voor Clinton en Lynette Hamblin. Hoewel hun "Up"-huis dagelijks toeristen lokt, is lang niet iedereen enthousiast. De buren storen zich mateloos aan de hevige kleuren, net een van de dingen die typisch zijn aan het huis uit "Up".

"Toen wij hier destijds kwamen wonen, kregen we te horen dat ons huis dezelfde kleur moest hebben als alle andere huizen. Dat wil zeggen, een neutrale aardekleur", zegt Josh Bohrn. "Maar die regel geldt blijkbaar niet voor iedereen", ventileert hij zijn ongenoegen in Deseret News. "Als ik samen met mijn gezin ontbijt, dan zien we dat huis met die hevige kleuren door ons raam. En dat stoort ons."

De aannemer die het "Up"-huis heeft neergepoot begrijpt de kritiek, maar volgens hem is alles volgens de regels verlopen. "Dit huis is met zijn kleuren en vorm goedgekeurd door de bevoegde instanties", zegt Blair Bangerter. "Ik heb weet van enkele klachten, maar de beslissing om het huis een andere kleur te geven ligt in handen van de huidige eigenaars."

Die eigenaars hebben nog niet beslist wat ze gaan doen. Een van de argumenten om het huis te kopen was net het feit dat het huis een replica is uit de bekende animatiefilm van Pixar en Disney. "Ik hoop dat het voor onze buren voldoende is als we een paar kleine aanpassingen doen", zegt eigenaar Hamblin. Mochten de buren voet bij stuk houden, dan is hij bereid om hen hun zin te geven. "Want een oorlog met de nieuwe buren, daar heb ik helemaal geen zin in. Ik wil gewoon rustig oud worden in dit huis. Samen met mijn vrouw, net zoals in de film "Up"."

Bekijk een mooie video van het huis in de B&W Videozone

Ook interessant