Algemeen

Documentaires: Eeuw van de Stad – Keuze van de kenner

De VPRO zendt de komende tijd vijf documentaires over steden en urbanisatie uit. Zij doet dit in het kader van het project Eeuw van de Stad. Vijf kenners van de architectuur en stedenbouw werden gevraagd een documentaire uit te zoeken en hun keuze voor de camera toe te lichten.

Zo selecteerde architect Sjoerd Soeters de Deense film Cities for People (Jan Gehl) en criminoloog Mark Schuilenburg De Informele stad- Caracas (Rob Schröder). Stadssocioloog Jan Rath koos voor de serie Rayon 69 (NOS) over een Haagse wijk met veel buitenlanders.

Ole Bouman, directeur van het NAi, gaat het voorlichtingsfilmpje Story Stuff (Annie Leonard en Louis Fox) toelichten en psycholoog Sander van der Ham maakte de keuze voor Het ziekenhuis doorgelicht- De architect als therapeut (AVRO).

Eeuw van de stad – Keuze van de kenner wordt uitgezonden van zaterdag 19 september tot en met vrijdag 25 september. Eeuw van de Stad is een crossmediaal project van de VPRO op radio, televisie, digitale tv, internet en in de gids in samenwerking met de 4e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR).

Holland Doc 24 is te bekijken op de volgende manieren:

Digitale Televisie:
Bij UPC Digital op: kanaal 309
Bij CAIW op: kanaal 119
Bij Ziggo op: kanaal 206

Livestream op het internet:
Ga naar: www.hollanddoc.nl/gids
Build for Life