Bedrijfsnieuws

Dexia Immorent verwerft vastgoedportefeuille van vijf rustoorden

Dexia Immorent heeft de acquisitie van 5 rustoorden afgerond, goed voor een totaal van 567 bedden in Wallonië, Vlaanderen en Brussel. De vijf rustoorden worden overgenomen van de groep Senior Living Group (« SLG ») en zijn gelegen in Namen, La Louvière, Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht en Keerbergen. De transactie heeft betrekking op de rusthuizen De Nootelaer (Keerbergen), Le Progrès (La Louvière), Béthanie (Namen), Paloke (Sint-Jans-Molenbeek) en Ten Prins (Anderlecht). Deze vijf rusthuizen waren tot op heden eigendom van vijf vastgoedvennootschappen van de groep Senior Living Group (« SLG»), één van de grootste private uitbaters van rustoorden in België. De acquisitie gebeurde door de overname van de aandelen van deze vijf vastgoedvennootschappen. De groep SLG zal de exploitatie van de rustoorden verderzetten via dochtervennootschappen die ze volledig controleert. De gebouwen, goed voor 567 bedden op een totale oppervlakte van 25.000 m², worden door Dexia Immorent aan de vennootschap SLG NV ter beschikking gesteld via erfpachtovereenkomsten met een duur van 27 jaar.

Daarnaast voorziet Dexia Immorent eveneens een investeringsbudget voor de verdere uitbreiding van de rustoorden Ten Prins in Anderlecht en de Nootelaer in Keerbergen. Dexia Immorent werd eind 2007 opgericht en heeft als aandeelhouders Dexia Bank, de Gemeentelijke Holding en Groep ARCO. Deze niet-beursgenoteerde vennootschap heeft tot doel de lokale besturen en sociale instellingen oplossingen aan te bieden om het beheer van hun vastgoed op lange termijn te optimaliseren.

Dexia is een Europese bank die op 31 maart 2009 ongeveer 36 000 werknemers telde. Op dezelfde datum bedroeg het kern eigen vermogen 17,7 miljard EUR. De Groep is vooral actief op het vlak van Public and Wholesale Banking en biedt volledige bancaire diensten aan de cliënten van de openbare sector, en op het vlak van Retail en Commercial Banking in Europa (vooral in België, Luxemburg en Turkije). De voornaamste activiteiten omvatten retail, commercial en private banking, alsook verzekeringen, asset management en diensten aan beleggers.
Build for Life