Vastgoed

Design woning: wonen in een bizarre vorm (fotospecial)

Een futuristisch ogend, wit sculptuur, is een opvallende verschijning naast de villa’s en rechthoekige huizen in de Eindstraat in Maasmechelen. Architecte Valerie Van Der Put bouwde er, samen met haar vriend Rafaelle, een prachtige design woning. De sculpturale woning heeft ramen op de meest vreemde plaatsen, een glazen garagepoort en zeven verdiepingen. De sculpturale woning ontstond door naar de omgeving te kijken. Het huis lijkt in het landschap te zijn geschoven. Voor de ontwikkeling ervan hield architecte Valerie rekening met de lichte glooiingen van het landschap, de stand van de zon en de omliggende natuur. Het grillige gebouw heeft zeven verdiepingen, wat gigantisch hoog lijkt, maar de geschrankte halve etages lopen naadloos in elkaar over. Tussen de verdiepingen vind je geen enkele deur. Nergens is een overbodig object aanwezig er is duidelijk nagedacht over elk detail van de woning.

Een kleine rondleiding in de woning

Op de bovenste verdieping van de design woning bevinden zich, net onder het dak, de slaapkamer met badkamer en een zonneterras. Een verdieping lager, bevindt zich de woonkamer. Bijzonder aan de woonkamer is het hoge plafond en het gigantische raam dat uitzicht biedt over het bos. Vervolgens is de woonkamer verbonden met de keuken via een grote brede trap. En de tuin van deze sculpturale woning loopt over in de natuur en het omringende bos, zo lijkt het alsof de woning in de vrije natuur staat.

Een design woning met bijzondere ramen

Wat opvalt aan deze design woning zijn de verschillende ramen op ‘ongewone’ plaatsen. Toch is er nagedacht over de plaatsing van de ramen. Ze zijn aangebracht op strategische plaatsen, waardoor elke ruimte een ander uitzicht biedt. De raampartijen bieden meestal een uitzicht op de tuin en de natuur. Met uitzondering voor het meest opvallende raam; de garagepoort! Omdat de eigenaars geen perfecte garagepoort vonden, kozen ze ook hier voor een glazen alternatief.

Ook interessant