Bedrijfsnieuws

Derbigum is Kyoto voor

Derbigum is Kyoto voor
Het NT®-gamma ofwel Nieuwe Technologie-gamma, een geheel nieuw gamma van duurzame producten, is het resultaat van recent onderzoek uitgevoerd door de afdeling Research & Development van DERBIGUM. Om de uitputting van natuurlijke hulpbronnen te beperken, werden solventen en Vluchtige Organische Componenten (VOC) in de producten vervangen door plantaardige oliën en wordt gebruik gemaakt van hybride bitumen verkregen via recyclage. Hiermee bevestigt DERBIGUM nog maar eens dat een duurzame aanpak met innoverende en kwalitatieve producten, meer dan ooit de basis vormen van haar milieubeleid.

DUURZAME PRODUCTEN VAN A TOT Z

"Sinds meer dan 20 jaar, doet DERBIGUM onderzoek naar en ontwikkelt DERBIGUM duurzame en innovatieve oplossingen, vanaf hun productie tot aan hun levenseinde, met een minimale impact op het milieu. De NT- technologie volgt uit de globale visie van DERBIGUM die steunt op 3 centrale pijlers: innovatie, milieu en veiligheid. Dit nieuwe gamma combineert duurzaamheid op lange termijn met de meest milieuvriendelijke oplossingen. De duurzame NT-producten zijn samengesteld uit plantaardige oliën en gerecycleerde grondstoffen, zijn 100% recycleerbaar en verenigen kwaliteit en milieuvriendelijkheid." verklaart Eric Bertrand, R&D Director bij DERBIGUM.

De producten uit het NT-gamma werden stuk voor stuk onderworpen aan de Levenscyclusanalyse (LCA), uitgevoerd door een groep experts van DERBIGUM. De LCA, ook wel Wieg-tot-Graf-analyse genoemd, gebeurt volgens een werk- en berekeningsmethode bepaald door de ISO-norm 14040. De bedoeling van deze analyse is de impact van een product op het milieu te bepalen door de verschillende levensfasen ervan in rekening te brengen: de productie van grondstoffen, de vervaardiging van het product, het transport, het gebruik en het levenseinde ervan.

De resultaten van de impact van de producten uit het NT-gamma, werden voorgelegd aan ECOBILAN, een divisie van de Duurzaamheidsafdeling van PricewaterhouseCoopers, die de brongegevens van de Levenscyclusanalyse heeft gecontroleerd en bekrachtigd.

NIEUWE ECOLOGISCHE EN DUURZAME SAMENSTELLINGEN

Met de producten uit het NT-gamma, introduceert DERBIGUM een nieuwe generatie ecologische en duurzame producten en anticipeert daarmee de meest strikte Europese richtlijnen.

Dankzij de nieuwe samenstellingen van de producten uit het NT-gamma, blijft de invloed van DERBIGUM op het milieu beperkt:
• Geen Vluchtige Organische Componenten: solventen vervangen door plantaardige oliën
• Vermindering van de CO2-uitstoot
• Beperkte energie vereist bij de productie van de membranen
• Minder gebruik van niet herbruikbare grondstoffen
• Duurzaamheid.

IEDER ZIJN IMPACT !

• DERBIBRITE NT®: wit reflecterend waterdichtingsmembraan
Dit waterdichtingsmembraan met wit reflecterend oppervlak, houdt de temperatuur binnen lager en vermindert de behoefte aan energieverslindende airconditioningsystemen dankzij weerkaatsing van de zonnestralen (tot 76% reflectie van het zonlicht). DERBIBRITE NT beantwoordt ruimschoots aan de Factor 4 -vereisten.

Dit betekent concreet dat een dak, bedekt met DERBIBRITE NT, 18 keer minder CO2 uitstoot in vergelijking met de uitstoot die de productie en applicatie met zich hebben meegebracht.

• DERBIGUM NT® : waterdichtingsmembraan van de nieuwe generatie
DERBIGUM NT bestaat uit een hybride bitumen en komt tot stand door de behandeling van oude membranen. Dit beperkt aanzienlijk de belasting voor het milieu: geen uitputting van de natuurlijke hulpbronnen, minder CO2-uitstoot en een lager energieverbruik.

Dit betekent concreet dat voor de vervaardiging en de installatie van DERBIGUM NT, 28% minder energie is vereist en er 30% minder CO2 wordt uitgestoten dan voor een standaard bitumineus waterdichtingsmembraan.

• DERBICOAT NT® : universele grondlaag
Deze grondlaag is vervaardigd uit een specifieke formulering op basis van gerecycleerde materialen.

Dit betekent concreet dat voor de vervaardiging en de installatie van DERBICOAT NT, 29% minder energie is vereist en er 18% minder CO2 wordt uitgestoten dan voor een standaard grondlaag.

• DERBIBOND NT® : bitumineuze koudlijm
Deze bitumineuze oplossing is samengesteld uit plantaardige elementen gemengd met minerale vulstoffen en organische vezels. Ze wordt gebruikt voor het lijmen van waterdichtingsmembranen en grondlagen en vormt bovendien een bijkomende waterdichte laag tussen de ondergrond en het membraan. DERBIBOND NT heeft een ontvlammingspunt van boven de 200° C.

Dit betekent concreet dat DERBIBOND NT 10x meer herbruikbare energie bevat dan zijn voorganger.

• DERBICLEAN NT® : reinigingsproduct
DERBIGUM ontwikkelde een milieuvriendelijke oplossing, DERBICLEAN NT, om bitumenvlekken (voornamelijk koudlijm) te verwijderen. Dit biologisch afbreekbaar reinigingsproduct kan zowel op de DERBIBRITE NT-membranen als op andere materialen worden aangewend, bijvoorbeeld voor reiniging van dichtingschrapers na het aanbrengen van bitumineuze producten.

• SYSTEEM DERBIGUM NT + DERBIBOND NT : de meest milieuvriendelijke oplossing op de markt
Het systeem samengesteld uit DERBIGUM NT + DERBIBOND NT is de meest milieuvriendelijke waterdichte oplossing die DERBIGUM te bieden heeft.

Dit betekent concreet dat het DERBIGUM NT + DERBIBOND NT-systeem 4x meer herbruikbare energie bevat dan een enkel gelaagd standaardsysteem. Bovendien wordt voor de vervaardiging en aanbrenging ervan, 43% minder CO2 uitgestoten dan voor een enkel gelaagd standaardsysteem en 19% minder dan voor een dubbel gelaagd standaardsysteem.
Build for Life