Interieur

Delta Light zet de trend naar retrostijl in

Delta Light, creatief bedenker en uitvoerder van kwalitatieve, hedendaagse verlichtingselementen, bewijst op de biënnale INTERIEUR 04 opnieuw zijn faam als trendsetter in de sector. In totaal contrast met de momenteel gangbare minimalistische modellen, grijpt Delta Light radicaal terug naar enerzijds de ronde, organische vormen van de jaren ’70 en anderzijds nihilistische modellen. Het resultaat is een verrassende en indrukwekkende retro-collectie van vernieuwende verlichtingsconcepten.

Zoals door zijn status van trendsetter verplicht, heeft Paul Ameloot, designer en zaakvoerder van Delta Light, de afgelopen jaren intensief geëxperimenteerd in zijn zoektocht naar nieuwe materialen, vormen, kleuren en stijlen voor zijn innovatieve verlichtingsgamma. Net zoals zijn bedrijf de afgelopen jaren de minimalistische stijl inzette en verder uitpuurde tot wat zelfs nihilisme kan genoemd worden, met het armatuur “Hole in one” als referentie, eindigde zijn zoektocht in een totaal contrasterend concept. Met de lancering van een retro verlichtingscollectie, gebaseerd op ronde en organische vormen van de jaren ’70 en opgevrolijkt door kleurrijke en verchroomde materialen, maakt Delta Light de overgang van de technisch-industriële look, die tot op heden gangbaar is in de pure, onopvallende en strakke lijnen van de sobere verlichtingsarmaturen.
Enkele sprekende voorbeelden van de heruitgevonden en geactualiseerde retro-ontwerpen zijn de Xilo en de Obi.
Vernieuwend is zeker ook de integratie van de LED-technologie in de armaturen van Delta Light, waardoor niet alleen een aparte sfeer ontstaat, maar die zich tevens kenmerkt door het lage stroomverbruik en de lange levensduur.

“In de nieuwe ontwerpen maken nederigheid en functionaliteit plaats voor meer opzichtige verlichtingstoestellen, die een prominente plaats opeisen als essentieel onderdeel van het interieur,” zegt Paul Ameloot, bezieler van zowel de ontwerpen, als van Delta Light zelf. “Door het gebruik van nieuwe en combineerbare materialen als polycarbonaat ontstaan bovendien diffuse lichtsferen, die een ander gevoel oproepen dan wat momenteel nog als trendy wordt beschouwd”.