Architectuur

Definitief ontwerp postkantoor Rotterdam

UNStudio presenteert vandaag het definitieve ontwerp voor de herontwikkeling van het oude postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam tijdens een persconferentie. In 2008 waren zij het winnende architectenbureau van een prijsvraag die de gemeente Rotterdam had uitgeschreven in het kader van het ‘Binnenstadsplan 2008-2020’. Recentelijk heeft het gemeentebestuur zijn goedkeurig gegeven voor de herinrichting.

In het geoptimaliseerde ontwerp dat vandaag gepresenteerd is, zijn enkele aanpassingen ten aanzien van het winnende ontwerp gepleegd. De oorspronkelijke zeventig meter hoge hoteltoren zal lager uitgevoerd worden en er komt een boutique hotel in. Ook wordt de nieuwe entree aan de Meentzijde verfijnder uitgevoerd door gebruikmaking van spiegelend materiaal.

Ben van Berkel gaat het rijksmonument uit 1923 van architect G. C. Bremer herinrichten waarbij de bestaande gebouwstructuur onaangetast blijft. De grootste ingrepen zijn de bouw van de toren, het plaatsen van een nieuw entreegebouw aan de Meent en de komst van een tweede glazen dak. Verder wordt de gevel van het monument schoongespoten met behulp van een lasertechniek.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl