Bedrijfsnieuws

Deceuninck nv is nderneming van het jaar

Raamprofielenproducent Deceuninck uit Gits heeft de prijs van Onderneming van het jaar in de wacht gesleept. Deceuninck haalde het van vijf andere laureaten, waaronder Studio 100 en de Vlaamse Uitgevers Maatschappij. De nominatie gaat al voor de tiende keer naar een onderneming die zich onder meer van de andere weet te onderscheiden door haar innovatie en durf.

Volgens de jury, is de West-Vlaamse producent van raamprofielen een waardige winnaar van de jubileumeditie. Deceuninck nv wist de voorbije jaren een forse meeromzet te boeken en werd vorig jaar marktleider onder meer door de overname van het Duitse Thyssen Polymer.
Vorig jaar realiseerde Deceuninck een omzet van 470 miljoen euro. De groep is actief in meer dan 32 landen en stelt wereldwijd ruim 2700 mensen tewerk. Het familiebedrijf mag volgend jaar meedingen naar de titel van beste onderneming van de wereld in Monte Carlo.

In het voorjaar 2005 plannen de schrijnwerkers en interieurbouwers binnen Bouwunie West-Vlaanderen een bedrijfsbezoek aan Deceuninck nv te Gits.
Build for Life