Architectuur

Debat in Den Haag: 'Architecten luisteren niet'

Naar aanleiding van de presentatie van het jaarverslag van de Haagse welstands- en monumentencommissie heeft wethouder Marnix Norder een aantal uitspraken gedaan die in de Haagse architectenwereld veel stof hebben doen opwaaien. Zo meent hij dat heden ten dage architecten enkel en alleen voor zichzelf bouwen en vooral gebouwen ontwerpen die de gewone bevolking lelijk vindt. Met name 'moderne' architectuur is niet wat men wil en de boodschap is dat architecten beter naar de bevolking moeten luisteren [en vooral historiserend moeten bouwen]. Heeft de wethouder gelijk?

BNA Kring Haaglanden en de Haagse welstandscommissie zoeken naar het antwoord op deze vraag in een debat op donderdag 16 november in het Haagsch Historisch Museum aan de hand van een actueel thema: het nieuwe Delftse stadskantoor en station. Ze hebben Sjoerd Soeters en Rudy Uytenhaak bereid gevonden een inleiding te houden op hun [twee laatst overgebleven] prijsvraagontwerpen voor dat project. Vervolgens gaan wethouder Marnix Norder, stadsstedebouwer Maarten Schmitt en Cees Nagelkerke [voorzitter welstand] onder leiding van Dirk Baalman met elkaar en met het publiek in debat.


Tussen 16.00 en 17.30 zijn er rondleidingen door het museum, om 18.00 uur starten Soeters en Uytenhaak met aansluitend het debat. Reserveren voor 13 november via denise.haas@inbo.com - of telefoon 070-3995777