Badkamers

De zonnebank-douche nu voor iedereen bereikbaar

Het effect van een zonnebank onder de douche, of het beste van 2 werelden? De 'Sunshower Deluxe' bestond reeds als inbouw in de douchewand. Maar nu is er ook de veel flexibeler 'Sunshower Comfort', die gewoon in de hoek van een douchecabine kan geplaatst worden zonder bouwkundige ingrepen. Daardoor wordt ook het prijskaartje haalbaar voor een breder publiek. Het doucheritueel wordt dan een combinatie van water en licht, de huid kleurt terwijl men geniet van frisheid en warmte. Het UV-licht van de Sunshower heeft bovendien hetzelfde effect als zonlicht op de aanmaak van de zo broodnodige vitamine D.

Hoe werkt het?

U neemt u eigen zon mee onder de douche, want het exclusieve bruiningssysteem werkt terwijl men een douche neemt. Door een unieke combinatie van filters, lampen en reflectoren bestrijkt de Sunshower het gehele lichaam. Het licht benadert het UV-spectrum van natuurlijk zonlicht en hierdoor zorgt het systeem op een verantwoorde en prettige wijze voor een natuurlijke, egaal bruine huidtint. Door de dubbele UV-filter wordt de huid optimaal beschermd. Heel geleidelijk bouwt de kleur van de huid op. Daarvoor hoeft het douchepatroon niet te worden aangepast. Tijdens de dagelijkse douche kan je het programma gewoon activeren voor een afgewogen hoeveelheid zonlicht, wanneer je dat zelf wenst.

Elke dag vitamine D!

Het is bekend dat veel mensen een vitamine D-tekort oplopen in de wintermaanden als de zon nauwelijks schijnt. Vitamine D is nodig voor de opname van calcium en fosfor in het lichaam en speelt een belangrijke rol in het krijgen en houden van sterke botten, alsook in de regulering van de celdeling. Wetenschappers zijn het erover eens dat iedere dag 5 tot 10 minuten zonlicht ideaal is om vitamine D aan te maken. De Sunshower Comfort bevordert nu die productie van vitamine D in de huid op een verantwoorde, makkelijke manier.

Oscar Meijer, ontwerper Sunshower:"Met een uitgebalanceerd UV-spectrum, dat natuurlijk zonlicht benadert, bruint Sunshower voorzichtig de huid. De mooiste teint krijgt men door regelmatig maar gedoseerd te zonnen. Dit is gezonder en minder stressvol voor de huid dan je met grotere tussenpozen aan hoge hoeveelheden UV-licht bloot te stellen. Daarnaast is het bewezen dat je tot 20% sneller en dieper bruin wordt als je nat bent." De Sunshower is een bron van vitaliteit en zorgt voor een opgewekt gevoel. Regelmatig gebruik geeft bovendien een gezonde teint als onderdeel van de dagelijkse verzorging, en dus eveneens een goed gevoel..

Een vergelijkend onderzoek van Sentavi onder Delftse studenten tijdens de winter van 2007 bevestigt overigens de positieve invloed van de Sunshower op de aanmaak van vitamine D in de winter. Zo werd bij een dagelijkse blootstelling van 5 minuten bij de gebruikers van Sunshower bijna een verdubbeling aan vitamine D-gehalte gemeten in hun huid tegenover een controlegroep studenten bij wie de Sunshower NIET ingebouwd werd in hun douche.

Veilig, gebruiks- & energievriendelijk

De Sunshower Comfort wordt eenvoudigweg met twee bevestigingsbeugels in de hoek van de douche gemonteerd en is verkrijgbaar in witte en zwarte glasuitvoering (180 cm hoog en 30 cm diepte). De glasplaat functioneert als een touch screen paneel, waarmee de tijd kan worden ingesteld. Door de keuze in verschillende programma’s kan je zelf bepalen hoeveel zonlicht je wilt ontvangen. Maar door de beperkte tijd van 5 à 10 minuten hoef je geen zonnebrandolie aan te brengen. Het is wel belangrijk om oogbescherming te gebruiken tijdens het douchen-bruinen. Aan mensen met een hele lichte huid wordt het gebruik van de Sunshower afgeraden.

De Sunshower Comfort is uitgerust met 4 Philips HPA 250 watt lampen, waarvoor een stroomtoevoer van 1000 Watt nodig is. Maar: de Sunshower is zuinig in energieverbruik! Een bruinsessie van 10 minuten op volle intensiteit kost minder dan 5 eurocent. De Sunshower mag dan wel een elektrisch apparaat zijn, de elektrische componenten en de ventilatie zijn volledig in het opbouwelement weggewerkt achter een glazen omlijsting. Het paneel is straalwaterdicht, bestand tegen stoom en dus 100% veilig. Het paneel heeft ook een beschermende coating tegen vuil- en kalkaanslag en is dan ook eenvoudig te reinigen.

Het apparaat voldoet dan ook aan alle Europese normen/regelgeving (CE keur, CB test) en is KEMA-gekeurd. Daarnaast is Sentavi aangesloten bij de Nederlandse 'Stichting voor Verantwoord Zonnen'. De prijs van een Sunshower Comfort bedraagt € 3.751 (BTW incl.) en wordt verkocht in de betere badkamerwinkels. In België worden de Sentavi-producten verdeeld door Eauzon bvba.