Architectuur

De winnaars van de Holcim Europe Awards

In Milaan werden op 15 september voor de derde keer de Holcim Europe Awards uitgereikt, een internationale wedstrijd die duurzame ontwikkeling, toekomstgerichte concepten en innovatieve projecten in de verf zet en helpt te realiseren. Een negenkoppige expertenjury deelde de Europese onderscheidingen uit. In dit artikel zetten we de winnaars even op een rijtje.

Gold Award Europe: Tim Edler, - Urban renewal and swinning-pool precinct (Berlijn, Duitsland)
Silver Award Europe: Carlos Arroyo – City hall and civic center recycled from former factory (Oostkamp, België)
Bronze Award Europe: Philippe Rizzotti – Lifestyle appartments and infrastructure recycled from former freeway viaducts (Scilla, Italië)

Global Holcim Awards

Waar men dit jaar de continentale Holcim Awards uitreikt (Europa, Afrika en het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Azië en de Stille Zuidzee), worden volgend jaar de winnaars van de Global Holcim Awards bekendgemaakt. De vijftien regionale Holcim Award-laureaten komen in aanmerking voor de drie ultieme ‘wereldwijde’ prijzen. Voorts worden er ook nog één tot drie Holcim Innovation prizes uitgedeeld, die niet enkel naar de winnaars van de Holcim Awards, maar ook naar die van de andere onderscheidingen kunnen gaan. Voor de Innovation prizes zijn er dus in totaal ongeveer zestig kanshebbers.

Lees het complete artikel op Architectura.be