Algemeen

De tuincocon wordt dé blikvanger van deze zomer!

Stijlvol relaxen doe je deze zomer in een trendy tuincocon van Cocon Center. De tuincocon is dan ook een ware eyecatcher in de tuin: de vorm en afwerking zijn stijlvol en apart. In de cocon is het heerlijk verpozen: absoluut winddicht, met hoog zitcomfort en veilig voor de blikken van de buren.

Cocoonen in de tuin wordt een echte rage. Een dutje doen, nippen aan een glaasje champagne of rustig een boek lezen… Ongestoord genieten, daar droomt toch iedereen van? Maar privacy is zelfs in je eigen tuin niet zo vanzelfsprekend. De tuincocon is de perfecte schuilplaats om even heerlijk te relaxen: rustig alleen of gezellig met z’n tweetjes, uit het zicht van de buren.

Het design van de tuincocon is gebaseerd op de mondaine strandzetels zoals men die kende in het begin van vorige eeuw. De cocon heeft dan ook een zeer luxueuze en prestigieuze look, al is de romantische, nostalgische sfeer van weleer nooit ver weg.

Maar de allergrootste troef van de tuincocon is wel het zitcomfort. De rug is viervoudig verstelbaar, zodat je kan zitten, relaxen, half liggen of volledig liggen. Elke stand geeft optimaal steun aan het volledige lichaam. De extra dikke zitting, de hoge rug, de verstelbare nekkussens, de ergonomische beensteunen en de bijpassende knuffelkussens zorgen voor een ongekend zitcomfort.

Twee wegklapbare coctailtafeltjes, armsteunen, een gsm-tasje en een kranten-houder worden standaard op de cocon gemonteerd. Bij het model ‘Luxus’ werd 1 klaptafeltje vervangen door een iets grotere bistrotafel, geschikt voor de hapjes, de fles champagne, de laptop of het huiswerk…

Onder het zitgedeelte is bovendien een bergruimte voorzien voor de beensteunen, de hoes of andere accessoires.

De wieltjes onderaan het meubel maken het geheel nog flexibeler: daarmee draait je de cocon tegen de wind in of naar de zon toe, al naar believen… Absolute winddichtheid zorgt ervoor dat je van ’s morgens tot ’s avonds in je cocon kunt genieten, zelfs op frissere dagen.

Ruime keuze
De tuincocons bestaan in verschillende afmetingen, van een enkelzit tot een zeer ruime tweezit. De bekisting is vervaardigd van massief, met de hand bewerkt mahonie. Ook het vlechtwerk bestaat uit prachtig met de hand gevlochten rotan of kunstrotan (PE). Voor de stoffering wordt dralon gebruikt, een kunststofvezel die water, olie en vuil afstoot en 100 % uv-bestendig is, zodat verkleuring door de zon wordt tegengegaan. De bekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven.

Afmetingen
Luxus:
B 146 cm x D 95 cm x H 160 cm – Gewicht: 90 kg

Classic De Luxe:
B 126 cm x D 95 cm x H 160 cm – Gewicht : 85 kg

Single Deluxe :
B 80 cm x D 80 cm x H 160 cm – Gewicht: 40 kg

Altijd instapklaar
Voor alle tuincocons zijn er op maat gemaakte afdekhoezen. De hoezen houden de cocon schoon en droog en dus altijd instapklaar. Door het ademende materiaal kan de cocon optimaal verluchten en maakt schimmel geen kans. Wegbergen voor de winter hoeft dus niet: u kunt de tuincocon zonder zorgen het hele jaar door buiten laten staan.
Build for Life