Keukens

De telescopische eilanddampkap verschijnt wanneer nodig

De Dietrich, fabrikant van inbouwkeukentoestellen en bekend om zijn stijlvolle design en technologische vernieuwingen, presenteert de telescopische dampkap, een onzichtbaar afzuigsysteem dat ingebouwd wordt in het werkblad en pas verschijnt wanneer je begint te koken. Naast het bestaande klassieke formaat van 90 cm, is deze dampkap sinds kort ook beschikbaar in een kleiner formaat van 50 cm en een groter formaat van 120 cm.
Met het telescopische afzuigsysteem speelt De Dietrich volledig in op de trend om alle keukentoestellen volledig in te bouwen en om het kookwerkvlak in de keuken steeds verder uit te breiden. Zo worden kookplaten aangeboden in verschillende formaten en worden ze steeds meer aangevuld met bijvoorbeeld een grill- of Teppan Yakiplaat.

Handige onzichtbare dampkap

Bij de inrichting van een keuken wordt steeds vaker gekozen voor een kookeiland, de ideale manier om de werkruimte in een keuken te vergroten. Het nadeel is dat dampen, vetten en vieze geurtjes niet worden tegengehouden door een muurwand zoals bij traditionele keukens. In dat geval is een goed afzuigsysteem essentieel. De Dietrich heeft een uitgebreid gamma aan dampkappen. Voor kookeilanden waarbij de luchtafvoer niet weg kan via het plafond of waar je liever geen zichtbare dampkap hangt, stelt de specialist in inbouwkeukentoestellen de telescopische werkbladafzuiging voor. Met één druk op de knop worden kookluchtjes, vetten en vocht afgevoerd via een designdampkap die vertikaal uit het werkblad naar boven komt. De kooklucht wordt ofwel langs onderen afgevoerd, ofwel wordt er gebruik gemaakt van een koolfilter waarbij geen afvoerleiding nodig is. De metalen roestvrije filters kunnen eenvoudig gereinigd worden in de afwasmachine. Een automatisch naventilatiesysteem laat het afzuigapparaat na het koken nog tien minuten verder werken, waarna het zichzelf uitschakelt en automatisch verdwijnt in het werkblad.

Alle voordelen van de telescopische dampkap opgesomd:
- Verdwijnt volledig in het werkblad
- Strak design
- Beschikbaar in drie formaten
- Geen afvoerleiding nodig door gebruik van koolfilter
- Automatisch naventilatiesysteem

Voor elke combinatie een telescopische dampkap

In de moderne keuken kun je eindeloos combineren. Zo kun je voor verschillende kookplaatformaten kiezen en ze combineren met een Teppan Yakibakplaat, een grillplaat, een wokinductieplaat en/of een ingebouwde friteuse. Een andere mogelijkheid is met een combinatie van kleinere bakplaten te werken. De Dietrich speelt hier helemaal op in door verschillende formaten van de telescopische dampkap aan te bieden. Naast de dampkap van 90 centimeter brengt De Dietrich nu ook een extra groot afzuigsysteem van 120 cm op de markt en een kleiner model van 50 centimeter. Zo is er voor iedere keukenopstelling een oplossing voorhanden.