De perfecte slijtlaag voor elke brug

2 februari 2018 Bron: Bouw & Wonen
De perfecte slijtlaag voor elke brug
Tower Bridge (Londen)
Een goede slijtlaag die jarenlang goed blijft zonder dat het instrooimateriaal eruit wordt gereden of scheuren in het wegdek ontstaan? Dan is HIMgrip de perfecte oplossing. De afgelopen 25 jaar is deze slijtlaag overal ter wereld gebruikt vanwege de goede kwaliteit en de flexibiliteit van het product.

Op elke ondergrond te gebruiken

HIMgrip is een slijtlaag voor brugdekken en andere constructies waar een hoge mate van slijtvastheid en antislip gewenst is. Het is toe te passen is op de volgende ondergronden:
  • Staal
  • Beton
  • Hout
  • Kunststof

Elke ondergrond vraagt om een ander type primer ivm hechting aan het materiaal. Bij staal kan een primer achterwege blijven, omdat de toplaag uitstekend hecht op vergestraald staal. Eventueel kan een extra laag primer worden aangebracht als de ondergrond poreus blijkt te zijn, bijvoorbeeld bij beton.

De perfecte slijtlaag voor elke brug

Flexibiliteit van slijtlaag is noodzakelijk

Een belangrijke eigenschap van slijtlagen is de mate van flexibiliteit. De slijtlaag wordt namelijk aangebracht op een ondergrond die beweegt. Het staal van een brug is bijvoorbeeld continu in beweging. De bovenlaag moet dus enigszins meebewegen, maar niet zoveel dat de grip (steenslag) eruit gereden wordt.

Bespaar een volledige arbeidscyclus

In de bouw is een tekort aan goed personeel. Daarom is snelheid en effectiviteit van werk noodzakelijk. Dit is nu precies waarom elk bouwbedrijf voor HIMgrip moet kiezen. Het is een 1-laagssysteem (of 2-laags als je de primer meerekent) waardoor een volledige arbeidscyclus wordt bespaard. Dat betekent niet alleen minder arbeidsuren, maar de weg kan ook sneller weer in gebruik genomen worden.

De perfecte slijtlaag voor elke brug
Tsing Ma brug - Hong Kong

Internationaal gewaardeerd

De slijtlaag van HIM heeft zijn sporen inmiddels wel verdiend. Met toepassingen over de hele wereld bijvoorbeeld op de Tower Bridge (Londen) en de Tsing Ma bridge (Hong Kong). De slijtlaag is in Londen inmiddels vervangen, maar op de Tsing Ma bridge functioneert het nog perfect. De vervangingstijd is ongeveer 20 jaar waarmee het een goede investering is voor de langetermijn. Al met al zijn het mooie plekken voor een mooi product.

HIMgrip is een product van HIM Products. De HIM vloeren worden al sinds 1932 geproduceerd. Waarbij de focus ligt op epoxy- en PU vloerafwerking/coating voor industriŽle toepassingen.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo