Verwarming & Sanitair

De oplossing voor residentiële verwarming en koeling

De snelle evolutie in de verwarmingstechnologie en verbeterde isolatie van gebouwen laat watertemperaturen toe van 55°C of lager voor een voldoende verwarming van hedendaagse woningen, zelfs bij extreem lage buitentemperaturen. Een hoger comfort niveau met het bijkomend voordeel van verminderd energieverbruik kunnen bereikt worden door een kleiner temperatuursvershil tussen het verwarmingselement en de ruimtetemperatuur. De meeste moderne water-verwarmingssystemen werken op verlaagde temperaturen via radiatoren of vloerverwarmingssystemen, zelfstandig of gecombineerd.

Optimaal gebruik van de warmtepomp techologie
Warmtepompen zijn zuinig en betrouwbaar en traditioneel uitgevoerd met de ’water - water’ of ‘lucht - lucht’ technologie. Het Altherma ‘lucht - water’ systeem, stelt het beste van beide technologiën voor en combineert:

  • buitenlucht als warmtebron,
  • lage investeringskost: geen afvoerschouw nodig of speciale constructiewerken,bijgevolg uitermate geschikt voor installatie in stedelijke omgeving of daar waar de beschikbare ruimte beperkt is,
  • emissie-vrije werking,
  • eenvoudige installatie en onderhoud, met het comfort van een water-verwarmingssysteem.
Gratis energie uit de buitenlucht
Warmtebronnen voor lage temperatuur verwarming omvatten vaak fossiele brandstoffen en electriciteit.
Altherma als alternatief is een veel efficiëntere oplossing.Meer dan 2/3 van het jaarlijkse energieverbruik door Altherma is gratis beschikbaar in de buitenlucht. Het systeem kan werken tot -20°C buitentemperatuur (voorzien van backup heater). Met als resultaat dat Altherma de nodige warmte kan opwekken voor een comfortabel wooncomfort. Warmtepompen vereisen enkel electriciteit om de lage temperaturen op een hoger niveau te brengen.
Altherma kan bijvoorbeeld 3.8kW verwarming (preliminary volgens Eurovent condities :7°C buitentemperatuur/35°C watertemperatuur)leveren voor een electriciteitsverbruik van 1 kW.



Flexibele toepassingen, eenvoudige installatie
Zowel het Altherma buitentoestel als binnentoestel zijn zeer compact. Het buitentoestel kan zeer discreet worden opgesteld bij nieuwe of bestaande woningen. Het binnentoestel kan in een kleine ruimte geplaatst worden, wat een speciale technische ruimte overbodig maakt.

Totale oplossing voor comfort het hele jaar door
Naast het verzorgen van de basis behoeften aan verwarming kan Altherma nog meer bieden. Het systeem is tevens voorzien om sanitair warm water te produceren en in optie koeling voor de warme zomermaanden. Op deze manier worden de behoeften voor comfort het hele jaar door ingevuld.

De warmtepomp op zijn best...
Het Daikin Altherma totaal concept voor verwarming en koeling is gebaseerd op de warmtepomp technologie en betekent een flexibel en kostenbesparend alternatief voor de ketels met fossiele brandstoffen, met koeling en sanitair warm water als optie. De energiezuinige karakteristieken van Altherma bieden een ideale oplossing om het energieverbruik en de CO2 emissie te verlagen.