Bedrijfsnieuws

De markt van voorgespannen vloeren breidt uit

Fingo, gekend als producent van traditionele welfsels in Malle, heeft de bouwvergunning voor een bijkomende productie-unit binnen. Deze tweede vestiging is uitsluitend bedoeld voor de productie van voorgespannen welfsels; een vloerelement dat meer en meer van zich laat horen, ook in de woningbouw.

Vernieuwen is vooruitgaan

Als vloerenfabrikant is Fingo reeds meer dan 60 jaar gespecialiseerd in de productie van traditionele welfsels, hoofdzakelijk voor de woningbouw. Met een gemiddelde jaarafzet van 600.000m² wordt de ganse Benelux bouwsector beleverd. Hoewel een traditioneel gewapend vloerelement nog steeds het meest favoriete product is in de woningbouw, vinden voorgespannen welfsels meer en meer toegang tot dit segment.

Voorgespannen vloerelementen worden reeds jaar en dag gebruikt in de utilitaire bouwsector. Het kenmerk van deze prefabelementen is de grote overspanningsmogelijkheid gecombineerd met een grotere draagkracht. Voordelen voor bouwheer, architect én aannemer ! Vandaar dat Fingo naast de productie van traditionele welfsels een nieuwe vestiging voor de productie van voorgespannen vloeren bouwt.

Vooruitstrevend product vraagt een vooruitstrevende productieomgeving

Voor de constructie van de nieuwe productie-eenheid heeft Fingo zich laten bijstaan door verschillende experten. De nieuwe hal is zowel ecologisch als economisch vooruitstrevend te noemen. Door de toepassing van vernieuwende technieken wordt alle afval van slib, water en beton opnieuw verwerkt. Daarnaast wordt rekening gehouden met uitbreidingsmogelijkheden, zodat de toekomstige investeringskosten lager gehouden kunnen worden.

Toekomst verzekerd

Met de opstart van deze tweede productievestiging vangt Fingo ambitieus de toekomst aan. En daar heeft zaakvoerder Marc Van Cauwenbergh ook alle redenen toe: “Als familiebedrijf hechten wij al meer dan 60 jaar belang aan kwaliteitsproducten en een goede service. Eerlijkheid en hard werken worden steeds beloond !” Deze boodschap is ook overgenomen door de derde generatie, die zich momenteel aan het inwerken is.
Build for Life