Keukens

De keuken verbouwen: wat zijn de nieuwste trends?

De keuken verbouwen: wat zijn de nieuwste trends?
Het komt regelmatig voor dat keukens qua stijl niet meer aansluiten bij de stijl van je overige interieur in huis. Mede door het feit dat een renovatie van de keuken vaak heel wat voeten in de aarde heeft! Dat geldt overigens niet alleen voor keukens, ook badkamers sluiten vaak al snel niet meer aan bij de laatste interieurtrends. In dat artikel vertellen we je meer over de laatste trends op het gebied van keukenrenovaties. Waar dien je rekening mee te houden? Voor welke stijl kies je bij het vormgeven van de keuken? Enzovoorts. Door je vooraf goed te laten informeren over de mogelijkheden die je hebt, maak je van je keuken weer een plezierige ruimte voor de bereiding van de lekkerste diners!

Kleine verbouwingen in de keuken met keukenkastfrontjes

Keukenkastjes kunnen keukens een rommelige, ouderwetse look geven. Denk aan kastjes waarvan de lak beschadigd is, waarvan het verf los begint te laten, enzovoorts. Verouderde keukenkastjes hoeven echter niet meteen vervangen te worden. Heb je al eens gekeken naar de mogelijkheid om keukenkastfrontjes te gebruiken? Deze frontjes kunnen eenvoudig aan de voorzijde van het deurtje van keukenkastjes gemonteerd worden. Dit geeft de keuken een frisse uitstraling, zonder dat de renovatie hiervan een flinke investering heeft gevergd.

Nieuwe keuken laten ontwerpen voor in huis

Mochten niet alleen de keukenkastjes verouderd zijn, maar bijvoorbeeld ook apparaten, dan kan het laten plaatsen van een geheel nieuwe keuken het overwegen waard zijn. Bij een nieuwe keuken zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Kies je bijvoorbeeld voor een moderne, of juist voor een klassiek ingerichte keuken? Geef je de voorkeur aan een keuken met inbouwapparaten, of ga je voor losse apparatuur? Enzovoorts. Tegenwoordig is het de trend om de keuken zo afgewerkt mogelijk aan te laten leveren, waarbij de verschillende apparaten in de keuken zijn gebouwd. Zo behoud je een vrij aanrechtblad, waar je alle ruimte hebt om te koken.

Industriële touch in de keuken aanbrengen

Nadat de nieuwe keuken in je woning gemonteerd is, kun je voor verschillende leuke toevoegingen kiezen. Zo geef je de keuken een eigen sfeer! Populair is het hierbij om voor een industriële tint in de keuken te kiezen. Deze industriële tint past zowel bij een moderne, als bij een klassiek vormgegeven keuken. Je kunt de keuken zo’n tint geven door bijvoorbeeld een stellingkast in de keuken te plaatsen. Het biedt je veel extra ruimte!

Ook interessant