Algemeen

De infrasector zoekt bouwtalent!

Tegenwoordig zijn opdrachtgevers, adviesbureaus en opdrachtnemers binnen de infrasector op zoek naar een nieuw soort medewerker. Een medewerker die inzicht heeft in de belangen, rollen en procedures van alle betrokken partijen bij een project. Projecten worden namelijk steeds ingewikkelder, processen worden geïntegreerd en tijdens het project is er steeds meer interactie tussen de verschillende partijen. Dit vereist vaardigheden die hoofdzakelijk in de praktijk kunnen worden aangeleerd. Vandaar dat bedrijven de handen ineen hebben geslagen en het traineeship Infra & Openbare Ruimte hebben ontwikkeld.

Traineeship Infra & Openbare Ruimte
Het traineeship Infra & Openbare Ruimte is een tweejarig programma dat gebaseerd is op de ketenbenadering. Juist doordat de afgestudeerde trainee ervaring opdoet bij alle drie de schakels in het bouwproces, de opdrachtgever, het adviesbureau en de uitvoerende partij, krijgt hij inzicht in het gehele proces. Zodoende verwerft hij de all-round expertise die vandaag de dag vereist is voor een succesvolle carrière in de bouwwereld. De trainee wordt gedurende het traineeprogramma begeleid door de Stichting BouwTalent regio Zuid. Daarnaast volgt hij persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmodules via Avans+.

BouwTalent Battle
Een unieke benadering vraagt ook om een ludieke selectieprocedure. Vandaar dat talent zich kan aanmelden voor de BouwTalent Battle op 17 april in het Audax Textielmuseum in Tilburg. Tijdens de BouwTalent Battle gaan bedrijven op zoek naar negen kandidaten die in september mogen starten met het traineeprogramma. De kandidaten worden beoordeeld op basis van een groepsopdracht die gebaseerd is op ‘Milland’, een tot de verbeelding sprekend project waarbij voor de kust van Nederland een eiland ontwikkeld wordt in de vorm van een molen. Deelnemers met de meeste kwaliteiten worden geselecteerd voor het traineeship. De overall winnaar ontvangt bovendien een Apple MacBook.

Doe mee!
Talenten die willen deelnemen aan de BouwTalent Battle, moeten voldoen aan de volgende criteria;

* HBO en/of academische opleiding binnen minimaal één van de volgende studierichtingen:
- Civiele Techniek
- Land en watermanagement Van Hall Larenstein
- Tuin en landschapsinrichting Van Hall Larenstein
- Tuin en landschapsmanagement HAS Hogeschool
- Verkeerskunde NHTV
* (Bijna) afgestudeerd of tot maximaal 2 jaar werkervaring
* Goed gemotiveerd

Studenten kunnen zich inschrijven tot 4 april a.s.
Voor meer informatie over het traineeship en de BouwTalent Battle: www.bouwtalent-thebattle.nl.


Build for Life