De grasmaaier is slimmer geworden

28 juni 2016 Bron: Black+Decker
De tuin netjes houden, vergt veel werk. Black+Decker heeft daarom de snoerloze Autosense grasmaaier met een lithium-ionbatterij van 36V gelanceerd om gras maaien nog makkelijker te maken. De Autosense-technologie van Black+Decker stelt het vermogen automatisch af op de klus waar u mee bezig bent. Voor de Autosense-maaier wil dat zeggen dat het maaivermogen wordt afgestemd op de dichtheid en de lengte van het gras dat u aan het maaien bent, op basis van de druk op de motor. Op dikker gras doet de maaier het blad sneller draaien en op lichtere plekken daalt het vermogen om energie te besparen en de maaier langer te laten meegaan.

De nieuwste toevoeging van de Autosense-reeks heeft twee 36V 2.0Ah lithium-ion acccus die een constant vermogen kunnen leveren en de klus altijd klaren. De tweede batterij hebt u altijd bij de hand, want deze kan in de maaier opgeborgen worden wanneer deze niet gebruikt wordt.

Black+Decker lanceert de 36V Autosense-grasmaaierDit product heeft drie handige maaiopties: mulching, opvang in een zak en afvoer langs de zijkant. Bij mulching wordt het gras gerecycleerd doordat het zo fijn gesneden wordt dat het terug op de grond verdeeld kan worden om als natuurlijke meststof te dienen. De stoffen opvangzak aan de achterkant heeft een ruime capaciteit van 50 liter, zodat u langer kunt doorgaan en het afval minder vaak moet wegvoeren. Op stukken met langer gras of overwoekerde stukken, kan het gras langs de zijkant afgevoerd worden, zodat het blad niet geblokkeerd wordt en het afval makkelijk kan worden opgeruimd.

Er kunnen zeven verschillende maaihoogtes ingesteld worden (38 tot 101mm) voor meer flexibiliteit en alle vier de wielen kunnen met n hendel versteld worden zodat het maaien altijd gelijkmatig gebeurt. Nadat het gazon afgereden is, kunnen de handgrepen opgevouwen worden om het toestel rechtop te zetten of compact op te bergen. Zo kan de maaier gemakkelijk in een tuinhuis, garage of kleine ruimte gezet worden.

[Birger De Geeter Brand Manager Black+Decker]: Het gras in uw tuin heeft zelden dezelfde lengte en dikte over de hele tuin. Sommige stukken zijn vaak zwaarder dan andere. De Autosensetechnologie effent die verschillen uit met het juiste maaivermogen, zodat uw batterij zo lang mogelijk meegaat en de afwerking perfect is, zonder dat u allerlei dingen hoeft uit te proberen."

Black+Decker lanceert de 36V Autosense-grasmaaier

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo