Algemeen

De gevelsteen, een blijver

Al in de Middeleeuwen eiste de baksteen zijn plaats op als hét bouwelement in onze contreien. De vele prachtige kastelen en commanderijen, overal verspreid in West-Europa, zijn er getuige van. Maar ook vandaag blijven gevelstenen een gegeerd bouwproduct, zowel in woningbouw als voor projectrealisatie. Daar waar de laatste jaren bijvoorbeeld houtstructuren en gevelpleisters een tijdelijke opmars kenden, is de baksteen een blijver.

De baksteen heeft zich dan ook kunnen ontplooien tot een bijzonder veelzijdig product, zowel in kleur, vorm als in toepassingsmogelijkheden. Tel daarbij andere troeven als een hoge kwaliteit en een voordelige prijs, en je weet waarom metselwerk in bouwsteen zo tijdloos en populair is.

Met de nieuwe stijlreeks Impulse houdt Steenfabrieken Vandersanden haar reputatie als trendsetter in handvormgevelstenen hoog. De nieuwe lijn is avontuurlijk en pittig, eigenzinnig en ambitieus. Kortom, ze staat voor vijf gevelstenen met karakter.


Een nieuwe Impulse

De nieuwe stijlreeks omvat vijf genuanceerde gevelstenen en is speciaal ontworpen voor architecten en (ver)bouwers die meer willen dan louter een uniforme gevelsteen, die net op zoek zijn naar een extra accent of speels effect. Het gemengde karakter en de lichte en donkere schakeringen maken de gevelstenen trendy en eigenzinnig:

- Lithium: lichtgrijs tot bruingrijs en antraciet
- Livorno: antraciet met blauwzwarte nuances
- Salvia gesinteld: donkerrood tot blauwpaars met zwarte vlekken
- Robusta: donkerbruin met zwarte en rode nuances
- Parma: paarsrood tot antraciet

Deze vijf nieuwe gevelstenen, verkrijgbaar in verschillende formaten, voldoen natuurlijk aan de strengste kwaliteitsnormen. Zo zijn ze allemaal bestand tegen vorst en vrij van uitbloeiing.


Build for Life