De charme van oud, de kwaliteit van nieuw

30 januari 2008 Bron: Wienerberger
De charme van oud, de kwaliteit van nieuw
De retrostijl blijft een trendsetter bij de gevelstenen. Bij de merken Terca en Desimpel vind je twee reeksen gevelstenen met de look van een oude, maar de kwaliteiten van een nieuwe gevelsteen: Retro® van Desimpel en Rustica van Terca.

Kenmerkend voor Retro® en Rustica is het ‘oude’ uitzicht. Hierdoor lijkt het alsof de gevelstenen de tand des tijds met glans hebben doorstaan. Toch zijn ze gloednieuw. Tijdens de productie ondergaan deze eerste keus gevelstenen een extra behandeling die een ‘doorleefd’ effect geeft, met sporen van verwering, mortelresten en afgesleten randen. Het resultaat zijn hoogkwalitatieve gevelstenen die eruit zien alsof ze jarenlang aan verwering werden blootgesteld. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden om je woning het gewenste uitzicht te geven: van historisch over hedendaags tot vooruitstrevend.

Zeker de rode kleurvariaties in de Retro® ‘Belle Epoque’-stenen van Desimpel kennen tegenwoordig een felle opmars, maar ook met de meer gele tinten van de Retro® Gaudi, Tiffany en Lautrec worden mooie projecten gerealiseerd.

Voor een kalei-effect bestaan er ook stenen die rondom gecementeerd zijn: Retro® Casa Lena.

Ook Terca Rustica doet gisteren herleven in woningen van vandaag en morgen. Of je nu kiest voor een klassieke of een avantgardebouwstijl, telkens schep je authentieke gezelligheid. Geen enkele steen is immers dezelfde. De kleurnuances zijn rijk en warm, gaande van geelroze tot oranjerood, en –heel recent- ook bruin en ‘greige’ (Rustica Oud Laethem [zie afbeelding]).

Het assortiment Retro® en Rustica kan je bewonderen op onze stand te Batibouw: van 28 februari tem 9 maart 2008 vindt u ons op Batibouw, paleis 5, standnr 415


Lees ook:

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo