Verbouwen

De bouwkost optimaliseren door zelf werken uit te voeren

De bouwkost optimaliseren door zelf werken uit te voeren
Binnen een tiental dagen opent Batibouw 2015 de deuren. Dit jaar is de optimalisatie van de bouwkost één van de hoofdthema’s van het salon. Het draait daarbij rond het vinden van een evenwicht tussen de vele (energie-)vereisten waar een bouw aan moet voldoen, en het beschikbare budget. Elke kandidaat-bouwer breekt zijn hoofd over het optimaal besteden van zijn budget. Meestal komt men tot de slotsom dat het beschikbare bedrag niet volstaat om aan alle wensen te voldoen. Een oplossing kan zijn om zelf bepaalde werkzaamheden uit te voeren.

Elektriciteit, domotica, sanitair, verwarming en ventilatie zijn allemaal installaties die meestal aan vaklui worden toevertrouwd. Maar met wat hulp kan een particulier deze taken gerust zelf op zich nemen.

De firma Brainbox biedt installatiekits die speciaal voor de particulier zijn ontwikkeld. Ze helpen besparen op de arbeidskosten (tot wel 50% ten opzichte van een uitgevoerde installatie).

Op Batibouw biedt Brainbox al een voorproefje: de exposant houdt namelijk demonstraties op zijn stand. De bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het is om met de installatiekits te werken en nagaan of ze zich klaar voelen voor dit avontuur.
De bouwkost optimaliseren door zelf werken uit te voeren

Prijsberekening in een muisklik

Om de kandidaat-bouwer nog beter bij te staan in zijn budgetraming, ontwikkelde het merk bovendien een online prijsberekeningsmodule. Zo kan in slechts enkele minuten een realistische schatting van de prijs voor de bouwwerken worden verkregen. De gebruiker begint met het aangeven van de omvang van het bouwproject, en vermeldt daarna de gewenste installatie en zijn persoonlijke voorkeuren.

De prijsberekeningsmodule is beschikbaar op de website van Brainbox (www.brainbox.be) en als app via de App Store en Play Store (Android), onder de naam “Brainbox App” en dan “Budget”.

Ook interessant