Nieuwbouw

De bouw etaleert innovatie tijdens Open Wervendag

De bouw etaleert innovatie tijdens Open Wervendag
Op zondag 7 mei organiseert de Confederatie Bouw voor de 11de keer Open Wervendag. Bouwbedrijven stellen dan hun werven open voor het grote publiek en plaatsen het vakmanschap van de sector in de kijker. Bezoekers krijgen exclusief en éénmalig de kans om de meest spectaculaire werven en de meest geavanceerde bouwtechnieken te ontdekken.
Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Alles wat je ziet in de maatschappij, zie je weerspiegeld in de bouw. We leven energiebewuster, denken na over mobiliteit en experimenteren met alternatieve woonvormen. Maar waar we soms te weinig bij stilstaan, is dat de bouw dit ook mogelijk maakt. Tijdens Open Wervendag zien bezoekers een van de meest innovatieve sectoren in ons land. Daar zijn we trots op!”

Divers

Zoals elk jaar is het aanbod zeer divers. Het omvat alle facetten van de bouwsector: woonzorgcentra, passief of BEN-woningen, cohousing projecten, infrastructuurwerken, waterbouw kunstwerken, zwembaden, indoor skipistes, operatiekamers, zorghotels-en woonzorgcampussen en grootse nieuwe stadsontwikkelingprojecten.

Ingrijpende en razendsnelle technologische vernieuwing

Onze bouwbedrijven evolueren met een ongeziene snelheid. Ze passen constant nieuwe technieken toe waardoor ze duurzamer, kwalitatiever, sneller en vooral veiliger kunnen bouwen en verbouwen. Sommige gebouwen zijn vandaag al energiepositief: ze produceren meer energie dan dat ze verbruiken. Of ze combineren verschillende functies en laten toe dat hun bewoners langer op eenzelfde plaats kunnen wonen, werken en leven. Telkens gebeurt dat met de meest geavanceerde en hoogtechnologische bouwmethodes die het bouwvernuft van onze bedrijven illustreren.

Nieuwe profielen

Om die evolutie bij te benen, is de sector steeds op zoek naar aanstormend talent en schept ze kansen voor mensen die voorheen de bouwsector links lieten liggen. De bouw zoekt hoger en vooral technisch opgeleide profielen die inspelen op de digitalisering en automatisering. Naast ervaren vakspecialisten, is er ook nood aan bedienden en kaderleden voor de nieuwe beroepen van de toekomst. Denk daarbij aan BIM-modelleurs, BIM- LEAN- en change managers, ICT-specialisten, project- en werfleiders, financial controllers of business developer. Want ook dat is Open Wervendag: de bouw is en blijft een dynamische, veelzijdige en vooral toekomstgerichte werkgever.

Kijk voor alle locaties op www.openwervendag.be

Ook interessant